Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 11-06-16 18:02:05

joem
Membre
Des de: Palma (La Vileta)
Registrat: 07-01-08
Missatges: 524

Mart al Pla de Cúber

Avui al pla de Cúber i començament del torrent d'Almedrà, apart de coses interessants com un falcó torter (Accipiter nisus) i un ull de bou de passa (Phylloscopus collybita) tots dos molt tardans per lo avançat que està l'estiu, hem tingut ben a prop aquest preciós mascle de Mart (Martes martes) que s'ha passejat a plena llum devant nostre.

11Mart1.jpg

11Mart2.jpg


Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Desconnectat

#2 20-06-17 10:41:21

Cristina
Membre
Des de: Port de Sóller
Registrat: 08-01-08
Missatges: 156
Pàgina Web

Re: Mart al Pla de Cúber

Bon dia,
recuper aquest missatge sobre marts, però no al pla de Cúber, sinó al port de Sóller.
Fa com a 4 estius que al jardí de casa ens visiten una família de marts per menjar prunes, figues, raim i el que troben. Enguany ha depredat també un niu de tórtera turca amb dos polls d'una setmana que estava a la prunera del jardí.
Normalment tot l'any trobam excrements per la zona, i és més o manco a partir de maig quan ja en podem voure un normalment a la matinada o vespre però a vegades també de ple dia.Suposam que és la femella perquè devers aquestes dates de juny és quan sol aparèixer amb un o dos cadells.
És tot un espectacle vore-les botar i córrer i veure l'habilitat que tenen per enfilar-se. S'han arribat a fer molt confiades, de fet les miram des de la terrassa i elles ens veuen perfectament sense inmutar-se, fins i tot l'any passat una va venir a ensumar-me un dit del peu.
Quan ja arriba el setembre les visites es fan menys freqüents i només el que pareixen ser les cries totes soles, la que sembla la mare es torna molt més discreta. Després hem presenciat bregues amb un altre mart a part dels de la família (un any 4 marts a la vegada en el jardí!), el mascle?un altre jove en dispersió?
Fins que passades unes setmanes ja només tornam a trobar els excrements com a senyal de la seva presència.
Fins aviat!
CRistina.

Última edició per Cristina (20-06-17 10:42:02)

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11