Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 18-01-08 08:31:44

bp
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 76

Sterna sandvicensis ?

Hola

Volia fer una consulta aveure si amb les dades per escrit qualcú me podria orientar una mica

Resulta que aquesta setmana als penya-segats de Mondragó vaig veure uns ocells que a primera vista i amb ajuda de prismàtics vaig identificar com a Gelochelidon nilotica  (bec negre, el cap blanc excepte darrera de l'ull que tenia taca color negre, la coa no em va semblar amb forma de forquilla) volaven ben a prop dels penya-segats.

Per els dibuixos de un de guies que tenc me semblava Gelochelidon però de la lectura del que diuen les guies i per altres observacions que m'han pogut contar companys me fan dubtar que no sigui Sterna sandvicensis....

les guies diuen que pel vol es pot distingir bé una d'altra espècie i per ventura pel comportament....
No sé, si qualcú pogués dir com és el vol  o com podria fer per distingir-les en el cas que les tornas a veure una altra vegada

Gràcies

Desconnectat

#2 18-01-08 14:07:48

Pere Vicens
Membre
Des de: Inca
Registrat: 07-01-08
Missatges: 725

Re: Sterna sandvicensis ?

Hola bp,

A les zones marines ara és fàcil veure la llambritja de bec llarg Thalasseus sandvicensis (abans Sterna sandvicensis). És un hivernant habitual.

La llambritja de bec negre Sterna nilotica (abans Gelochelidon nilotica) és més aviat habitual a les migracions i es sol veure més a aigües interiors.

Crec que és més probable que vessis la llambritja de bec llarg.

Un detall fàcil de veure és que la llambritja de bec llarg sovint vola amb el cap i bec apuntant cap abaix, i es capbussa tirant-se des d'unes alçades relativament altes (5-8 mts) dins de la mar...

No sé si et servirà...


Pere

Desconnectat

#3 18-01-08 17:00:26

bp
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 76

Re: Sterna sandvicensis ?

Si que m'ajuda...

En realitat va en la direcció del que m'ha fet pensar que m'havia equivocat en la identificació dels ocells....

Be, de les equivocacions s'aprén

salutacions

Desconnectat

#4 21-01-08 13:24:40

Pere
Membre
Des de: Pollença
Registrat: 07-01-08
Missatges: 23

Re: Sterna sandvicensis ?

Bones,

Diumenge 13, mentres dinavem a damunt les roques que queden a la platja de Can Picafort, hi havia 5 de S.sandvicensis (o Thalasseus sandvicensis, quin nom mes maco i adequat!).

Una d'elles no s'aturava de fer picats a uns 10 metres davant nosaltres, semblava que ho feia mes per exhibir-se que no per pescar.

També a les escolleres del Port de Pollença (va de platges artificials!!!) tot l'hivern n'ha ha, mesclades amb les gavines d'hivern, les de potes groques i els corb marins; el numero de Thalasseus és variable però enguany, n'he arribat a veure fins a 12.

També a aquestes escolleres es frequent veure-hi agrons blancs i qualque gris, que es mouen entre aquesta zona i la Gola, la petita zona humida que hi ha dins eu Moll (Port de Pollença).

Manolo, tens noticies dels resultats del recompte d'hivernants a la Gola i a la badia de Pollença?

Salut.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11