Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 19-08-08 22:07:30

Joan Carles Palerm
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 94

anella de gavina d'audouin

El diumenge 17/08/08 estan de platja amb la familia vaig poder llegir una  anella plástica a un exemplar d'audouin. Va ser a 2 metres de distància i evidentment anat amb la familia sense prismàtics. El lloc va ser cala Salada (realment més be a cala saladeta) a Sant Antoni.   Vaig aconsegui llegir-la després de varis intents d'aproparme a ella a unes roques que feia servir com posadero de tant en tant.

Es la anella  7A5 i l'he comunicat a Jordi Muntaner per mail. A aquesta mateixa gavina o un altre amb una A en el centre la vaig veure en el mateix puesto fa unes 3 setmanes, però no vaig poder llegirla completa (també estava a la platja i sense prismàtics i a més ja estava de camí cap al cotxe amb la familia (i no era questió de tenir-los esperant a l'aparcament).

Curiosament aquest estiu ja he llegit un altre gavina roja a la platja de ses Salines a menys de 10 metres (hi havia 2 anellades a la arena) i he vist exemplars anellats altres dies a les platges de Salines, Platja d'en Bossa i 2 dies a cala Salada.

Cada dia son més maneres aquestes gavines. Estau atens que es més fàcil del que sembla.

JC

Desconnectat

#2 20-08-08 16:16:00

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

Re: anella de gavina d'audouin

Hola Joan Carles i resta de forers,

No tenim cap registre d'aquesta gavina que va ser anellada a l'illa de sa Conillera (Sant Josep, Eivissa) amb anella oficial 6092125 el 21/06/2000. Els anelladors varen ser J.M. Prats, Andrés Galera, Jordi Monterde i Óliver Martínez.


Enguany, a Mallorca, duim una bona quantitat de lectures fetes a colònies de cria, al port de Palma, salinetes de la Colònia de Sant Jordi (Ses Salines) i a s'Albufera. També a Menorca es fan lectures, sobre tot a la colònia de l'illa de l'Aire (Sant Lluis). L'any 2007 vaig recollir un total de 267 lectures a les Balears que s'afegeixen als corresponents historials.

Però a Eivissa faria falta fer un esforç per incrementar les lectures. Heu mirat si van a dormir a qualque racò de les salines, a prop de la mar? Seria un lloc molt bó per fer lectures ara i, una mica, durant tota l'any. També caldria verure si al port d'Eivissa, a teulades, hi han concentracions abans de la cria, als mesos de març i abril.

Joan Carles, moltes gràcies per la lectura de la que rebras l'historial.

Salut,

Jordi

Desconnectat

#3 21-08-08 13:30:56

Joan Carles Palerm
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 94

Re: anella de gavina d'audouin

Hola Jordi.

Muchas gracias por la respuesta. El historial veo que será corto, aunque ya tiene sus añitos.

En Salinas se ven poco las audouin, si que hay bastantes de las michaelis, lo mismo que en el puerto. Bueno, en el puerto se ven muchas, pero no posadas en grupo sino más bien en vuelo en la zona exterior y demás. Yo la verdad no tengo localizado ningún lugar en el que pueda existir un dormidero o similar. Con todos los islotes que hay aqui, seguro que es lo que usan.

Lo de las lecturas aqui es cierto que es una lástima, pero la verdad es que no lo entiendo. Los que no tenemos barca (ni mucho tiempo para embarcarnos pero es otra historia) por lo que te he comentado antes no creo que podamos aportar muchas lecturas en Eivissa pero no seria nada difícil que entre las labores del PN de los islores de Ponent  y del PN de Salinas se incluyera en las rutinas anuales las lecturas de las colonias.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11