Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 06-03-08 20:27:38

Maties Rebassa
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 1,041

Lectura anelles i digiscoping

He trobat aquest article que per ventura interessa a algú:
http://www.internatura.org/aocs/docs/treball_1_2004.pdf

Salut!


Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

Desconnectat

#2 07-03-08 09:22:46

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

Re: Lectura anelles i digiscoping

Hola Maties i resta de forers,

És molt interessant l'article dels germans Bort, que són coneguts nostres donat que fan lectures perles costes de Castelló d’anelles de gavines anellades a les Balears.

Evidentment, la fotografia digital és una eina molt útil pera la lectura d’anelles i queda ben demostrat en aquest article.

A l’apartat 4. Situación de la anilla y estado de conservación de la misma., Els autors diuen que les anelles poden canviar de posició, i, encara que és difícil que això ocorri, és una possibilitat que es pot produir, normalment canviant la posició cap a baix, més que cap a dalt (per gravetat). Això sempre es deurà a un mal anellament (per ficar una anella més gran) o a una deformació de l’anella.

A aquest apartat (a la pàg 168 de l’article) surt una foto d’una gavina de bec vermell (Larus audouinii) amb anella blanca J8Y al tars i anella metàl·lica a la tibia.  Aquesta gavina no ha patit cap desplaçament de l’anella. Es tracta d’un exemplar anellat a les Illes Columbrets (Castelló) a on, normalment, col·loquen l’anella metàl·lica a la tibia.

No sé si ells s’han fet servir la foto per documentar aquesta possibilitat o realment, pensen que és un desplaçament. Els hi comentaré.

Salut,

Jordi

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11