Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 13-05-11 13:36:13

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389
Pàgina Web

Sortida ornitològica a la costa aretanenca

El passat dissabte dia 07 de maig tingué lloc la sortida ornitològica-naturalística del GOB al Llevant de Mallorca. Onze intrèpids valents  (Domènec, Rosa, Andrés, Estrella, Lalo, Xavier, Jordi, Miquel Àngel, Manolo, Toni i Cati) desafiaren les previsions meteorològiques i recorregueren un bon tram de la costa artanenca a la recerca de la fauna i flora del Parc Natural de la península de Llevant.

aubarca1.jpg

aubarca2.jpg

aubarca3.jpg

Les especies observades foren moltes. Vérem els primers caçamosques (Muscicapa striata) a la zona, un preciós mascle de Monticola solitarius a Cala Matzoc. Aprop de la Torre d’Aubarca ens va sorprendre el vol d’un falcó de la reina (Falco eleonorae) i una mica més tard un esparver (Hieraetus pennatus) forma clara  se va deixar observar a plaer en un vol molt baix. De tant en tant véiem algun corb (Corvus corax). Els reclams dels Anthus campestris i  les cucullades (Galerida tecklae) permeteren observar també el seu vol.  A la mar detectàrem corbs marins (Phalacrocorax aristotelis) i alguns exemplars de virot gros (Calonectris diomedea). Les gavines (Larus michahellis i Larus audouinii) ens acompanayaren al llarg del trajecte i també a l’hora de dinar.

Al gorg que ocupa la platja de Sa Font Salada, hi havia una parella de Charadrius alexandrinus amb un pollet ja crescut, dos Charadrius dubius i dos Actitis hypoleucos, acompanyats per un exemplar de Motacilla flava. Un exemplar de Sylvia balearica també se va deixar observar, des de ben aprop, per tot el grup.   

Altres espècies observades foren: un agró blanc (Egretta garzetta) a les roques, busqueret cap negre (Sylvia melanocephala), caderneres (Carduelis carduelis), passerells (Carduelis cannabina),  mérlera (Turdus merula), passaforadí (Troglodytes troglodytes),  rossinyol (Luscinia megarhynchos), vitrac (Saxicola torquata), …

A s’Arenalet, des de l’espectacular arbocerar que creix darrere la platja sentírem els reclams d’un grup de Merops apiaster, tot i que foren més observables les falzies (Apus apus). Al pinar hi havia reietons (Regulus ignicapilla), capferrerico (Parus major), trencapinyons (Loxia curvirostra), i als sementers tórteres (Streptopelia turtur). 

Evidentment poguérem observar i olorar a plaer l’espectacular floració que se prepara de la camamil•la de muntanya (Santolina chamecyparissus subp. magonica). També trobarem florits al socarrell (Launaea cervicornis),  les saladines (Limonium minutum) i Senecio rodriguezii, tots ells endèmics. Al torrent de la platja del Matzoc agafen ja un intens color verd les mates d’alocs (Vitex agnus-castus) presents a la zona. A la platja se mostraven espectaculars les flors del cascall marí (Glacium flavum).

La fauna invertebrada se deixà veure també. Moltes someretes, himenòpters de lo més variat, varis exemplars de Tymarchia balearica amb tonalitats diverses que anaven des del negre al lila, passant pel color blau i verdós. Estats larvaris de lluernes, una Calcophora mariana i diferents tipus de formigues que no ens atrevim a identificar.

Salut

Toni i Cati

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11