Tema: Pins centenaris

M'han demanat que trobi pins de més de 100 anys. Son una gent que està fent un estudi de clima, i necessita 15 pins centenaris de 3 poblacions amb climes diferents per agafar-n'hi mostres (taladrar amb una barrena i agafen la mostra d'els anells, en principi no hi ha perill per l'arbre ja que tapen el forat amb pasta fungicida a posta..). De moment per la Serra ja n'he trobat, me faltarien per la zona d'Andratx-Calvià o pel sud, Santanyí-Felanitx-Ses Salines... a llocs molt secs. I a lo millor també pel Raiguer i Pla.

Algú té ideia d'on puc trobar aquests pins?

Moltes gràciesCArles

Re: Pins centenaris

Hola Carles:

Te serveix aquest pi ver amb un tronc de més de 80 cms. de Galilea?

http://jardin-mundani.com/imagesTr/pinea-tronco1.jpg

Vaig fer aquesta foto fa 5 ò 6 anys anant de Puigpunyent a Galilea a un pinar que hi ha a la dreta amb un redol de pins vers disforjos.

Joan

3

Re: Pins centenaris

Quina meravella d'abre Joan!!
Però només volen Pinus halepensis, i uns 15 per cada localitat!!! Estan bojos!!! Es creuen que és fàcil trobar un pinar de 100 anys!! jejjejeje

CArles

4 (editat per Pere Vicens 28-06-12 01:09:59)

Re: Pins centenaris

Carles, pujant al monestir de Sant Salvador, a Felanitx, hi ha el pi de sa capelleta.

És fàcil de veure perquè està al costat d'una petita capella, aferrat a la carretera i a devers la meitat de l'altura del puig... És ben gros... Suposo que pel seu costat n'hi haurà més de grossos i centenaris (però no sé si 15...)

Pere

Re: Pins centenaris

Al festival park n'hi ha un que fa por, entre l'aparcament i l'autopista.
De totes formes, per que no mires el cataleg d'arbres singulars?
Amb tot aixo, no s'ha de mester cap autoritzacio per a fer aixo? No ho se, jo deman

6

Re: Pins centenaris

Si Biel, ja he pensat amb lo dels permisos i autoritzacions, i la veritat es que no vull que agafin mostres d'arbres catalogats com a singulars, millor que siguin més petits ja que necessiten 15 mostres per localitat.

CArles

Re: Pins centenaris

Ep, Carles, aquest pi de Sant Salvador també està catalogat...

;-((

Pere

8

Re: Pins centenaris

A la pàgina WEB del servei d'espècies trobareu el llistat d'arbres singulars. La tècnica de la barrena no és totalment innocua, per això no s'aconsella emprar-la en exemplars singulars. De totes maneres calcular l'edat d'un pi sensa la barrena es complicat. Al Pi Gros de Sta. María, a una alçada de 5m (el que queda d'empeus) només varem contar uns 170-175 anells...

Re: Pins centenaris

Només hi deu haver pins centenaris muntanya amunt i ben esparssos. Mals de localitzar. Això de barrinar-los no em fa gràcia i probablement no sigui inofensiu.