1

Tema: Cria de Parus major a tub d'uralita

Idò a ca meva de Banyalbufar, resulta que tenim un "desague" que va de les teulades a l'aljub. És antic, d'uralita d'aqueixa que ara diuen és tòxica. Idò fa dies que veia un aucellet que anava i venia i se ficava allà. En principi vaig pensar: un gorrió. Però després me va sorprendre com es movia, me vaig fitxar, i no era un sino dos cap ferrericos , mascle i femella respectivament, anant i vinguent del niu. Es senten els pollets. És normal que aquesta espècie crii a ca meva, dins un tub d'uralita?

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

2

Re: Cria de Parus major a tub d'uralita

Idò si jo els he vist criant dins tubs de ferro galvanitzat verticals de "rekilla" , els varem haver de tapar perquè els polls no podien sortir.

Salut

3

Re: Cria de Parus major a tub d'uralita

En casa de un amigo en Binissalem el año pasado crió una pareja dentro del motor de un coche que tienen medio abandonado. Tuve que convencerle de no arrancarlo hasta pasado agosto por si acaso.....

"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

Re: Cria de Parus major a tub d'uralita

Talment

A ca nostra van fer niu a un tub d'uralita vertical de 1'80. Els polls no van poder sortir.
Els hem hagut de tapar!

Salut

Jaume

La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

5

Re: Cria de Parus major a tub d'uralita

La manca d'arbres vells els fan fer aquestes virgueries. Posau casetes de fusta, van pro bé, si no les agafen els gorrions!
Són remarcables les diferències en fenologia entre la Serra i la resta de l'illa. Per Son Real i Sant Joan volaven tots els polls a principis de juny, i no hi ha segones postes. A Mortitx, a mitjan mes, vaig observar una colla que semblava no tenir ous encara. A Banyalbufar, polls petits a principis de juliol...
Pep

The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton