Tema: Abellerols

Esta tarde me han sobrevolado 2 Merops apiaster - abejarucos - en Son Rapinya, cerca del Golf de Son Muntaner. A ver si van a estar criando por allí.
Saludos
JJ.

No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.

Re: Abellerols

Epa

Creus que podries tornar a passar per aquesta zona a veure si encara hi són, o a veure si crien?
Seria ben rar trobar una parella per allà.

Salut!

Jaume

La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

Re: Abellerols

Hola a tots, hola Jaume.

No vaig poder venir a la xerrada de la setmana passada, però m'imagino que no hi ha massa bones noves, enguany.

Al Parc no hi ha criat cap colla, malgrat haver-ne vistes algunes pel talús de Ses Puntes. A Son Bosc la cosa no ha anat com per tirar coets, però és molt probable que vàries colles hagin tret polls (parl sense dades concretes perquè no hi he pogut accedir-hi, enguany).

Us ho dic perquè, des de fa alguns dies, hi ha un esbart d'abellerols volant i caçant sobre la zona de Sa Roca, a s'Albufera. Avui n’he comptat 35, amb almenys 8 d’ells joves d’enguany.

Una abraçada a tots i a totes.

Pere

4

Re: Abellerols

Hola a tots , la setmana passada a Menorca me va sorprendre  una colònia de abellerols que crien en terra a unes tanques  devora la carretera, supos que  es coneguda. Si puc penjare imatges.
Salut

Re: Abellerols

Hola Àlex,
Sa colònia de que xerres és actualment la més gran de l'illa. Aquest any hem començat un seguiment/estudi d'aquesta espècie a l'illa, intentant saber algunes coses més d'aquest ocell (localitats de cria, estima de la població...). Al cens de la colònia en qüestió, que em va tocar fer-lo a jo, aquest any hi ha 61 nius ocupats i mitja dotzena que no vam poder comprovar de forma segura. Com ja et dic, és la colònia més gran de l'illa. Sa veritat és que és espectacular i com bé dius, tot els nius són al terra. Un terra per cert arenós donat que és el final de les dunes de la platja de Tirant.
Al seguiment que hem començat aquest any, tot i que no tinc totes les fitxes encara, vos poc dir que ens surten al voltant de 100 parelles, bastant repartides, principalment pel nord i algunes al centre de l'illa. Com no tenim dades anteriors no podem saber si això és bo o dolent. El que si que hem vist, és que algunes colònies antigament citades ja no hi són o estan en mínims, i d'altres com la del camí de Tramuntana que tu comentes han sortit als darrers anys.
Un altre cosa interessant que hem començat a veure fotografiant individus amb menjar al bec és que principalment mengen cigarres i en menor mesura libèl•lules i llagosts. Per ara, no hem fotografiat cap individu amb abelles ni cap insecte similar.
Si a algú l'interessa el tema, podreu trobar l'informe del primer any d'estudi de la població d'abellarol a Menorca penjat a la pàgina web de la SOM, si tot va bé a finals d'estiu. S'idea és continuar l'any que ve per acabar de concretar localitats de cria i població nidificant. Segurament després farem un articlet per l'anuari.
Salutacions
Xavi Méndez

6

Re: Abellerols

Gracies per les dades, també varem veure un grup de 12 individus al Torrent de  Sa Vall devora Son Bou, a on per cert hi ha una paret calcaria a on sembla que poden haver criat.
Bona feina.

Re: Abellerols

Me pasa Felipe esta magnífica foto hecha hoy en su casa (Sant Jordi, Palma). Nunca se imagina uno que un grupo de abejarucos en paso migratorio van a hacer una parada justo frente a la ventana de la cochera de la casa, ¡vaya!
Ahí estaba el artista para hacer esta gran foto.

http://farm9.staticflickr.com/8453/7964751524_4f109f5540_b.jpg

No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.

8

Re: Abellerols

Hola, os sigo mucho y escribo poco pero tengo que decirlo: Preciosa foto!!!
Saludos a todos.

David Gonzalez

9

Re: Abellerols

Uaaaa! Que cerca!!! Que suerte! Que foto! wink
Cati

Re: Abellerols

ieh
dimarts 11/09/12 en Bibià Belmar en va veure 8 per Mondragó. Ahir horabaixa 2 més per un ametllerar de fora vila de Llucmajor, "acompanyats" d'un cap-xerigany (Lanius senator)

Salut

Jordi