Tema: migració

Hola foreros,

des de fa unes setmanes estem veient a les estacions d'anellament d'esforç constant com ja algunes espècies han començat a realitzar moviments i que la migració ja està en marxa. Per ara se veu moviment de algunes espècies hivernants abundants, com rupits (Erithacus rubecula), busquerets de capell (Sylvia atricapilla) o tords (Turdus philomelos), que ja des de finals de gener han tengut un comportament migratori, amb aus engreixant-se ràpidament i aucells "nous" en pas per les estacions.
Tant al P.N. de Mondragó com al P.N. de Llevant això es molt evident i està augmentat bastant el nombre de captures. A la R.N. de s'Albufereta i al P.N. de s'Albufera el que està passant ara es que s'ens han "buidat" les estacions i el nombre de captures ha baixat molt, una situació temporal ja que d'aquí a res començarà a passar el gruix de la migració (primer els presaharians i mes tard els transaharians) i l'arribada dels estivals.

salut

Manolo

Re: migració

Hola Manolo i resta de forers.
sa veritat fa uns dies q trobava q veia menys trull de tords, ropits i coarrotges..., peró pensava q era massa prest, pero se veu q aquest gener tant bó els deu haver fet adelantar sa cosa.
Concretament puc dir q desde la setmana de Nadal, tenia controlats 4 exs. de cega (Scol. rusticola) q a entrada de fosca feien el seu diari moviment per anar a pasturar durant la nit. Quan podia m´entretenia a anar a veure-les passar, ja q desde fa anys, me crida la atenció la precisió q tenen de passar cada dia pel mateix lloc i mateixa hora (solar). Inclús diria q any rera any repeteixen..., per lo q potser siguin inclús els mateixos exs. en algún cas..., peró qui sap.
Aquest dissabte les vaig anar a vetllar i ja no en va passar cap..., potser tb ja hagin començat a anar per amunt, ja q el cap de setmana anterior i q ja era de Veda, encara les vaig vuere. Aixó es aprop de Santa Maria.
Esperem q no els agafi una ona de fred per allá adalt i encara hagin de recular una altra vegada.
salutacions
Gil

3

Re: migració

A mi hace dos semanas que los dos Phoenicuros ochruros que comparten mi terraza por la noche han desaparecido, y por los alrederdores ya tampoco hay.....sí que tiene prisa este año wink

"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

4 (editat per Cati 15-02-08 11:55:02)

Re: migració

Idò deu ser vera que l'engranatge de la migració està en marxa, ja que avui hem pogut veure el primer cabot (Delichon urbicum) entre un grup de 50-60 cabots de roca (Ptyonoprogne rupestris) a Maristany.
Per allà voltava encara el cigne, 7 moretons de puput (A.fuligula), un petit grup de moretons (A.ferina) i els corresponents setmesons, corpatasses, fotges i una xivitona.

Cati i Toni

Ah! A la xivitona li hem pogut treure un retrato
http://www.mallorcaweb.net/cartigues/forums/xivi2.jpg

Re: migració

Bon retrato, Cati...!

Avui horabaixa s'Albufera no s'aturava de donar-me possibilitats d'emplenar la meva llibreta de prendre notes... Vaja dia...!!

He vist les primeres 5 oronelles (Hirundo rustica) a Ses Puntes i, per primera vegada al Parc, he sentit cantar un mascle de sól.lera boscana (Emberiza cirlus) al Comú d'abaix... (BINGO...!)

Pere

Re: migració

Avui en Miquel Cantallops i jo hem escoltat les primeres barbaresques o cetles blanques (Anas querquedula). Ja començava a ser hora...
També les primeres oronelles i alguns tiroril·los menuts (Charadrius dubius), que també solen ser primarencs.
Salut!

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

7

Re: migració

Avui al Puig Major, 3 aligots (B. Buteo) volant en cercles sobre la Serra de Na Rius.
La setmana passada (divendres) encara hi havía les 2 gralles de bec vermell que solíen estar per allà, però avui ja no les he vistes.
Hi havía bastant de moviment de petits passeriformes (coarrotjes, etc).

Pareix que això s'està animant...

Fins aviat

Xavier Manzano

Re: migració

Ara fa una estoneta un aligot (Buteo buteo) sobrevolant la carretera Inca-Alcúdia en direcció cap al nord.
Ja ho sabeu, amants dels rapinyaires, la migració pareix que ja està començant: ahir 3 aligots, avui 1 aligot,... i demà? big_smile
Salut!

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

9

Re: migració

Bones,
avui matí a sa Pobla m'han passat volant per damunt 3 oronelles Hirundo rustica.
Salut
raf

"¡Las neuronas están fritas!..." Eduard Punset/APM

Mamar fins als tres anys té l'avantatge que després, de gran, tens la certesa d'haver estat feliç.
—Ramon Solsona (Barcelona 1950)

10

Re: migració

y anteayer en Barcelona (por Castefa nens!) una Luscinia megarhynchos. Tempranero tambien no?
Ya se que no es Balears, pero seguro que tuvo que pasar cerca :PPP

"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

11

Re: migració

Hola a tots,
Aquest dimecres passat, dia 12, varem veure 5 gralles de bec vermell (P. pyrrhocorax) a Mortitx, al mateix puesto on les vaig veure fa un parell de messos. Erem en Carlos Herrero, Carlos Pache i jo.

Fins aviat

Xavier Manzano

12

Re: migració

Hola a tots!
Recuperant el tema de la migració, ahir passetjant per Búger vaig veure passar un grupet de 4 abellerols Merops apiaster.
Salut!
Gemma.

13

Re: migració

Hola,
ahir dematí a Cases Velles (Formentor):
El meu primer vitrac de barba roja Saxicola rubetra. Un guiri em va dir que el dia abans, un amic seu havia vist bastants de S.rubetra i un grup de 5 abellerols.
I encara un tord T.philomelos i varis ropits E.rubecula.
Un grup de 8 corbs C.corax i res pus.
salut
raf

"¡Las neuronas están fritas!..." Eduard Punset/APM

Mamar fins als tres anys té l'avantatge que després, de gran, tens la certesa d'haver estat feliç.
—Ramon Solsona (Barcelona 1950)

Re: migració

Hola a tots,

Avui, cicletjant a sobre de les cases de Mortitx, he vist i sentit quatre gralles de bec vermell (P.phyrrocorax) i, molt a prop i molt baix, un voltor.

És tard perqué encara estiguin per aquí les gralles aquestes!

Al port de pescadors de Palma contiua un grup important de gavines de bec vermell (Larus audouinii) que es dediquen a menjar-se els peixos que deixen els sardiners quant desembarquen les sardines al port. Fa un parell de setmanes que es produeix aquesta concentarció i he pogut fer moltes lectures d'anelles.

La setmana passada també vaig veure una gavina de cap negre (Larus melanocephalus) de segon any.

Salut,

Jordi

Re: migració

Estimats Companys:
Unes quantes cites de migrants:
14/04/08
al Vall de Superna Esporles 1 Esperver fase clara i un fase oscura( aquest segur que es migrant ja que no en tenim cap de oscur)
encara vist un t.philomelos
abundants H. Rústica , no en queda cap dins la vall dins un mes
16/04/08 Son Cabaspre
Ph Collybita , el primer Muscicapa Striata, Els primers L. Senator per la vall i el cant del J. Torquilla
18/04/08
El primer falcó de la Reina l'horabaixa tard a la vall d' Esporles
19/04/08
Cuber i cim Na Franquesa
1 Buteo Buteo
1 + 1 Aguila peixetera hi son desde día 6/04
Al cim Na Franquesa un parell de O.Oenanthe.
La presió que sofreixen els ocells al ambassament de Cúber es molt gros, hi ha moltísima gent al voltant, i avui al matí un helicòpter fent pràctiques de recollida i tirada d'aigua.
Salut per a tots
Toni Bauçà

16 (editat per Adolfo Ferrero 20-04-08 04:38:01)

Re: migració

Holaaaa!

Este viernes pasado en la zona donde vivo escuche un grupo de abejarucos que volaban de la parte del mar hacia dentro.
El domingo 6 de este mes un alcotán cicleando y tirando para el norte, visto desde el pal:)

salu2.

Re: migració

Hola.
Fa una estona he vist sa primera tórtora africana, Streptopelia turtur, d´aquest any..., estava provant de beure aigua a un safareig, l´he poguda mirar amb ets prismátics i tenia es plomatge des pit bastant malament..., feia mala cara.
Era prop de santa Maria.
Bon cap de setmana.
Gil

Re: migració

Hola a tots:
                 Avui 26/04/08 pujada al cim de Puig de Ses Vinyes per Turixant de Dalt entre altres hen vist
2 C Corax
3 S Rubetra al coll
6 A Campestris prop del cim
2 Mascles i una femella de Monticola Saxatilis el taronge blanc i gris quan vola en fan un ocell molt bell hi ha molt de punts perque qualque perella es quedi a nidificar per aquets entorns
J Torquilla
L Megarinchos al coll
Un dia i unes vistes marevelloses tenc unes 4.000 fotos de la serra, si un dia arrib a aprendre a penjar fotos vos colapsaré el sistema.
Salut per a tots
Toni Bauçà

Re: migració

Hola a tots,

Continuo amb dades de migració.

El divendres, a s'Extremera (Bunyola): un parell de bitracs foraters (Saxicola rubetra). També formiguers (Jynx torquilla) cantant a tope (aquests nidificants)

Ahir, pujant a s'Esclop (Andratx) des de Son Fortuny: Menjamosques negre (Ficedulahy poleuca) i unes quantes oronelles (Hirundo rustica) cap al nord.

Aquesta tarda, al dic de l'Oest (Port de Palma) tres avisadors (H.himantopus) descansant als molls i molts coablancs (O.oenanthe). El dimecres 23 també vaig veure al dic de l'Oest uns quant coablancs sedimentats.

Els nostros menjamosques (Muscicapa striata balearica) ja estan per tot !

Salut,

Jordi

Re: migració

Hola a totes i tots,

    Divendres passat dia 25, per damunt es Port d'Alcúdia un Aligot (Buteo buteo) fent voltes ben baix per damunt es hotels. Aviat es xoriguer resident s'en va cuidar de dir-li per on s'en havia d'anar.

    Salut,

    Sebastià.