Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 06-01-13 00:58:37

biel servera
Membre
Registrat: 08-03-09
Missatges: 320

mostels a Cabrera?

Hola gent,
escric per comunicar que el passat 1 de gener de 2013 varem poder veure lo que ens va semblar un mostel a l'illa de Cabrera Gran.
Erem 3 persones que el verem. Els altres dos companys el varen descriure perfectament (jo nomes vaig veure una bubota) pel tamany, moviment i fins i tot color. Com que un d'ells se tracta d'una persona que ve del mon forestal i de la pagesia, vaig començar a pensar que podria ser que hagués passat desapercebut fins avui. Varem tornar per la zona amb en Jose Luis Martinez per si trobavem excrements. Res.
Parlant amb en Joan Gelabert, agent de medi ambient destinat a Cabrera, me va comentar que fa cosa d'un any ell en va veure un per alla aprop, i en dir-li que a Cabrera no n'hi havia, li va llevar importància pensant que havia estat una errada. Igualment el descriu pel tamany i el moviment característic.
Au ido, els cientifics que anau per alla (si tornau mai mes) alerta i vius, a veure si se pot comprovar la presencia d'un altre mamifer (introduit) al parc nacional!

Desconnectat

#2 07-01-13 11:33:21

Tonyo
Membre
Registrat: 17-12-08
Missatges: 6

Re: mostels a Cabrera?

Es tracta d'una notícia molt preocupant. El mostel ha estat probablement el principal responsable de la desaparició de les sargantanes a Mallorca i Menorca. Si l'espècie ha arribat a Cabrera (introduïda per algun irresponsable) es pot predir que la població de sargantanes es veurà afectada. Si només és un únic exemplar, la incidència serà limitada, però si hi arribàs a prosperar crec que seria una catàstrofe per les sargantanes

Desconnectat

#3 07-01-13 17:02:04

biel servera
Membre
Registrat: 08-03-09
Missatges: 320

Re: mostels a Cabrera?

Hola Tonyo, si la cos estigues mes fonamentada, evidentment que ho comunicaria per vies mes oficials per si un cas se volen prendre mesures. De moment ho dic simplement per si els visitants "discontinus" volien estar una mica mes atents per si un cas.
No havia pensat amb aixo que comentes, estirem especialment alerta i cercarem inc¡dicis. Moltes gracies
Biel

Desconnectat

#4 07-01-13 18:40:13

pepsunyer
Membre
Des de: Sineu
Registrat: 19-07-08
Missatges: 292

Re: mostels a Cabrera?

Biel, no costaria res parar una moixera durant una setmana per la zona de l'avistament, a veure que passa...


The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton

Desconnectat

#5 07-01-13 21:49:52

biel servera
Membre
Registrat: 08-03-09
Missatges: 320

Re: mostels a Cabrera?

En aquest cas me posare en contacte amb direccio del Parc per si ho consideren. Per mostel son iguals que per moixos? Ho dic perque no se quants d'anys fa que s'han tret moixos i genetes amb moixeres i no he sentit que hagi caigut mai cap mostel. Pero es que me pensava que donat el tamany i el pes devien ser mes petites.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11