1

Tema: Faisà i Perdiu

Bones,
Passats ja dos mesos de Gran Any, crec que la cosa esta siguent un exit i fent que la majoria ens movem molt mes (al menys jo) pero vull tractar un tema que veig que no esta resolt.

Hi ha un grup d'observadors que estan fent una espècie d'insubmisió pacifica a una norma amb la que molta gent, crec que la majoria, no va estar d'acord quan es va aplicar a "rajatabla" l'estatus de l'AOB. Es tracta de que no compten ni la perdiu ni el faisà, però malgrat això bastant gent sel's està apuntant als seus marcadors.

Jo no som ningu per llevar-li espècies a ningú, però crec que hauriem de jugar tots amb les mateixes regles i si tots pensem que la perdiu i el faisà han de comptar per que fa segles que viuen aqui, idò els hi comptem, però ho hauriem de decidir entre tots i potser l'unica forma es que els 43 participants votem i diguem el que pensem.

Jo penso que haurien de comptar i si el que cal es revisar l'estatus, ja hi haurà experts que ho decidiran, però el Big Year es un joc d'amics i si hem de fer aquest regat a l'estatus de l'AOB el podriem fer, per tant el meu vot, si finalment es fa una votació es perquè comptin.

El que tambe crec igualment es que el que surti d'aquest debat hauria de ser respectat, ja sigui anotar les 2 espècies o no anotar-les.

Salut i Big Year

Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

2

Re: Faisà i Perdiu

Jo crec que aquestes especies haurien de comptar, especialment la perdiu, el faisà suposo que també...

El meu vot es a favor de comptabilitzar aquestes dues espècies.

S. Biel

Bon Gran Any!

GRUP D'ORNITOLOGIA DE CALVIÀ

         www.goc-calvia.blogspot.com

Re: Faisà i Perdiu

Ep...! Bon dia...!!

Jo pens que la perdiu SI, però el faisà NO.

Crec que el faisà necessita necessàriament d'aus alliberades per poder sobreviure com a espècie a Mallorca, tal i com s'afirma al GOB, 2010. Atles dels aucells nidificants de Mallorca i Cabrera, 2003-2007, situació que la perdiu no manté.

Abans que el faisà, jo hi posaria altres que si crien sense problemes, com el memec Estrilda astrild, o la cotorra argentina Myiopsitta monachus.

Pere

4

Re: Faisà i Perdiu

Pens com en Pere.

PERDIU   SI
FAISÀ     NO

Salut!
Cati

Re: Faisà i Perdiu

Jo també trob que perdiu Sí, faisà No.
Salut!

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

6

Re: Faisà i Perdiu

Be jo rectific el meu vot i pensant be, i clar mirant les dades que es te sobre el faisà a Mallorca, pens com Maties, Pere i Cati...

PERDIU SI
FAISÄ NO

S.Biel

GRUP D'ORNITOLOGIA DE CALVIÀ

         www.goc-calvia.blogspot.com

Re: Faisà i Perdiu

Hola,

Jo, clarament, faisa sí, perdiu sí i cotorra argentina també sí.

Jordi

Re: Faisà i Perdiu

Hola

Avui al pinar de Ses Puntes, a s'Albufera, hi havia un adult d'Aquila chrysaetos. No he vist cap corretja ni anella.
Suposo que, com el faisà, tampoc hauria de contar al Gran any.

També hi havia un falcó de harris, (Parabuteo unicinctus) vora les cases, bastant ximple. Tampoc l'hi he vist cap corretja.

Molta querquedula encara  ala depuradora.

salut

Jaume

La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.