1 (editat per Pere Vicens 08-02-13 12:43:54)

Tema: parella de rorquals a Formentor

Hola a tots i a totes...!

Ara fa uns moments que he acabat d'arribar del far de Formentor, on he tingut la sort i el plaer d’observar durant més de 30 minuts a, suposo, una parella de rorquals comuns Balaenoptera physalus. Un d’ells era notablement més petit que l’altre, pel què també suposo que seria una mare amb un juvenil.

Dic suposo que eren rorquals comuns perquè no sé gaire coses de mamífers marins, però eren molt grossos, però molt...!!. Anaven pel canal “cap a la dreta” (en direcció de Formentor cap a la costa d’Artà) i a més de 4 milles nàutiques de la costa. No es veien a simple vista, però amb el telescopi es podia veure perfectament la bufada (d’entre 1 i 2 segons de durada, cònica i cap amunt) i part del cos . L’esquena era molt fosca (quasi negre), llisa i amb l’aleta petita i molt falcada, situada a prop de la coa.

Al seu costat hi havia una notable quantitat d’aus marines (he pogut identificar almenys 5 sotelers Morus bassanus) i l’envergadura dels que volaven a ran d’aigua i al seu costat era ridícula (i fan 170-180 cms de punta a punta de l’ala...!)

Salut...!

Pere

Re: parella de rorquals a Formentor

Fa 2 dies en Pep Manchado i jo vàrem poder veure 1 rorcual al mateix lloc i anant en la mateixa direcció. Salut!

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2