Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 25-10-13 00:49:59

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389
Pàgina Web

Review telescopi Kite SP ED 82 + ocular 25-50x

Avui he tingut ocasió de provar aquest telescopi. Kite és una marca belga que fa feina amb òptica japonesa, i que ofereix productes de gama mitjana-alta però a un preu bastant inferior al de les tres o quatre marques que tenen més prestigi al mercat (Swarovski, Kowa, Zeiss i Leica).

877.jpg

Cercant per la xarxa no he trobat gaire articles que analitzin aquest telescopi, i pens que per això aquestes impressions personals poden ser d'utilitat als que pensen comprar un d'aquests aparells.

És un telescopi compacte, de disseny modern. Per la mida se'l nota pesat, i dóna sensació de robust. Està cobert de goma negra (sense gaire floritures) llevat del para-sol que és metàl·lic (per a mi, potser l'únic detall que es pot millorar en el disseny exterior).

L'enfocament es fa gràcies a una rodeta doble. Amb la gran amb molt poc moviment s'enfoca des d'infinit fins a la distància mínima, pel que l'enfocament inicial és molt ràpid. Amb la rodeta secundària es realitza l'enfocament de precisió.

L'he provat amb l'ocular 25-50x, un disseny que ara està en boga en les grans marques ja que ofereix més camp de visió que el típic 20-60x. L'ocular és igualment molt robust, i la copa de goma es desplega amb una certa fricció pel que sense problemes queda fixada a la posició que la posis. En desplegar la copa, me sorprèn però el poc recorregut que té: més endavant ha sabut per què.

Després d'una primera impressió sobre la seva construcció, he anat al camp per veure com se comporta òpticament.

Amb la primera ullada a través de l'ocular he sabut per què el moviment de la copa retràctil és tan curt. La distància de relleu ocular (eye relief) és una mica curta, i amb la copa de goma desplegada i sense ulleres has d'atracar completament l'ull per veure tot el camp de visió. Amb ulleres, la copa ha d'estar completament replegada, i així i tot... Aquesta característica fa menys favorable la condició "gran angular" d'aquest 25-50x, ja que si apliques l'ull amb una certa comoditat, sense aferrar-lo del tot a l'ocular, no veus tot el camp disponible. I amb ulleres, en el meu cas, encara que les aferri bé a l'ocular amb la copa replegada no he pogut veure el cercle d'imatge fins als seus límits.

Una segona característica que no m'ha agradat del 25-50x ha estat la deformació de la imatge. Per oferir més camp de visió, aquest ocular deforma la imatge cap als costats, i apareix com abombada al centre. Amb la imatge fixada a un punt la cosa no es percep gaire, a no ser que hi hagi línies rectes prop del límit de la imatge, però és especialment evident quan es mou l'enquadrament. Els que heu mirat a través d'un objectiu ull de peix sabeu de què parlo. L'efecte és més important a la posició de 25x, justament la que utilitzarem per cercar l'ocell, i per això és especialment molest. Potser una vegada t'acostumes al comportament de l'ocular l'efecte no sobta tant.

La imatge és ben contrastada, lluminosa, i els colors es reprodueixen molt bé. L'he comparat amb l'Opticron HR 80 i òptica SLD 24-72x que tenim al GOB, un aparell també de gama mitjana i preu aproximat. Tant en el contrast com el color és millor el Kite, i a 50x la diferència és considerable (l'Opticron té menor contrast i agafa una certa tonalitat groguenca). Pel que fa a la definició, és bona a 50x tot i que m'ha semblat una mica per davall de la de l'Opticron als mateixos augments; potser el disseny gran angular del 25-50x penalitza un poc la definició?

Concloent, pens que és un bon telescopi de gama mitjana-alta, tot i que personalment el 25-50x no m'ha agradat gens, ni per la distorsió ni per la distància entre ull i ocular que fa menys aprofitables les característiques de gran angular d'aquest ocular. És una llàstima no haver pogut provar el Kite amb l'ocular 20-60x, amb el que potser les sensacions són diferents ja que el contrast i la reproducció de color d'aquest telescopi m'han semblant molt bones.

Salut

Toni

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11