Tema: dormidor de Corb

Bones, després de molt de temps sense entrar, avui retorn perquè he trobat un dormidor important de corbs a Pontiró, prop del quarter d'Aviació, d'uns 150 ex. Alguns partien també cap a Son Seguí.

Aquesta és una espècie de la què sabem molt poqueta cosa, però que ha experimentat un clar increment en els darrers anys a Mallorca, en paral·lel a la milana i als voltors. Jo crec que degut a aquest increment poblacional, està donant problemes, que abans eren puntuals i ara no tant, de mort de mens recent nats o de pocs dies. Problema real i també alarma entre la gent del camp, que abans veien exemplars aïllats rondant les guardes i ara esbarts de 50 o 100 exemplars.
La qüestió és que me pareix necessari anar recopilant tota la informació que poguem de l'espècie, i els dormidors poden ser un bon punt de partida, per donar idea del tamany poblacional. Sé que n'hi ha a Bunyola, Artà, Santanyí, i potser Selva.
Si en coneixeu i ho voleu anar posant aquí, collunut.
Pep

The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton

Re: dormidor de Corb

Hola, jo som de Bunyola i he observat que durant els mesos d'octubre fins gener aprox. molts de corbs del dormidor que està aquí es desplacen fins la zona del Coll de Soller de bon matí i tornen al dormidor al capvespre (no entenc el motiu, no sé que hi deuen trobar allà). Passen ben per damunt el poble, així que és fàcil fer un recompte. El darrer, 84 exemplars en 10 minuts.

Es veuen arribar grups bastant nombrosos d'altres zones (es cabàs, son forteza, sa comuna, ...)

Hi ha un dormidor important.

Salutacions a tots!