Tema: calàpets

Hola a tots,

Si fa quinze dies l'any pintava molt negre pels calàpets (Bufo viridis), ara van a tota. Es poden trobar molts cap-grossos a molts de llocs  que han recollit aigua. Molts d'aquesta bassiots no tindrien futur pels cap-grossos, pero com que continua plovent i donen més aigua per la setmana vinent, segurament s'en sortiran.

Gairebé totes les basses de la marina de Llucmajor tenen cap-grossos. També he trobat postes a Mortitx, que imagino ja hauran eclosionat.

Si algú te informació de reproducció d'aquest espècie, li agrairé molt que me la comuniqui per ficar-la a una base de dades que tinc des de fa uns anys i també pel Biotales que fem al Servei de Protecció d'Espècies,

Salut,

Jordi

Re: calàpets

Hola Jordi.

La setmana passada cantaven 2 mascles a la depuradora de Binissalem i fa quasi un mes i mig en cantava un a Son Vic, a la sortida d'Inca en direcció a Sencelles.

Pere

Re: calàpets

Avui a Calvià (enfront del magatzem de Butano) a una bassa formada per l'ampliació de la Ctra. Calvià-Es Capdellà cantava un mascle.

He redejat la bassa però no he vist cap posta ni larva.

Una aferrada

Sam

4 (editat per Pere Vicens 06-03-13 13:09:14)

Re: calàpets

Hoooola de nou...!

Avui dos calàpets Bufo balearica cantaven a la zona dels polls del moviment, però a la part del prat de Son Serra, a s'Albufera... zona no habitual...!

Pere

Re: calàpets

Hola

Avui a les basses temporals de dins el PN de Mondragó ja hi hem vist molts cap-grossos de calàpet, al mateix temps que hem detectat noves postes.

Per si interessa, dir que la primera posta l'anotàrem el passat 11 de febrer.

Tenen bona pinta, hi ha molta d'aigua

Salut!

Jordi

6

Re: calàpets

Avui al safareig de les cases de Galatzo, al manco una dotzena de calapets i centenars de cap-grossos.
    He posat un taulo perque puguin sortir.L'aigua baixa de nivell i el safaig torna una trampa mortal.

     Adeu.         Toni.