Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 17-04-09 11:57:38

InfOrnitologia
Moderador
Des de: GOB
Registrat: 02-10-08
Missatges: 144

Els falcols marins surten de Madagascar

Encara que molts de vosaltres ja ho sabeu, InfOrnitologia no pot deixar de recomanar-vos la següent pàgina web on podreu fer el seguiment dels falcons marins marcats a sa Dragonera amb emisor satèl·lit i que, ara fa uns dies, han iniciat el seu camí de tornada des de Madagascar cap a les nostres illles.

Els primers marcatges dels falcons ens donaren la sorpresa que el viatge migratori no se realitzava seguint la costa sud del Mediterrani fins a Egipte, devallant pel Mar Roig i continuar el seu viatge cap el sud fins a Madagascar, com fins ara se pensava, sinó que lo que feien era atravessar de ple el continent Africà, per la regió dels grans llacs, fins al seu destí d'hivernada, com podeu comprovar a la web.

Però el marcatges ens donen encara noves sorpreses: en el seu viatge de tornada cap a les Illes no han entrat al continent pel mateix lloc, sino que ho han fet molt mes amunt, per Somàlia, possant rumb cap el Mar Roig.

Ho podeu seguir a http://www.seaturtle.org/tracking/?project_id=251  (donau a I accept i entrau)

Els de Sa Dragonera són Dragon i Pepelu.
No vos ho podreu per-dre!!! Fa moltes ganes saber que faran, i quin camí triaran per tornar a les colònies de cries de les nostres illes.   

La revista Quercus del més d'abril també recull un interessant article sobre el tema que no podeu deixar de llegir.

Salut

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11