1 (editat per Guiem 02-04-10 01:19:20)

Tema: Em presento

Hola, em presento en aquest forum. Em dic Guiem i tinc 16 anys, visc a Catalunya pero tinc familiars a Mallorca i cada any visito per vacances la vostra fantastica illa i gaudeixo tant com puc de l'enorme quantitat d'especies i espais que teniu.  DE VERITAT TENIU UN TRESOR!!!
Bé, no m'enrollo més, només comentar que aquests dies que estic per aqui he pogut observar a la zona de Ciutat Jardí 35 exemplars de Curroc(Gelochelidon nilotica) .Estaven en una ''illa'' que hi ha a l'esquerre de la platja juntament amb un minim de 6 Arenaria interpres i una xivitona. Va ser el 29/3/10

http://farm5.static.flickr.com/4070/4483126909_90a5abfbec_b.jpg

Després, avui he estat a l'Albufera i com a dada important un minim de 3 Hirundo daurica.

Bona nit!!!

2

Re: Em presento

Algú em pot dir que faig malament per penjar les imatges?

Re: Em presento

Hola Guiem, benvingut.
Ja t'he corregit l'enllaç, que no era correcte. Amb el flickr, visualitzes la imatge a la mida que vulguis penjar, et poses damunt la foto, botó dret del ratolí, propietats, marques i copies la direcció url completa de l'arxiu, i aquesta és la que has d'utilitzar. També et mancava "tancar" el codi BBC (mancava la barra inclinada del segon [/img]).


Salut i benvingut!

Toni

4

Re: Em presento

Benvingut Guiem, enhorabona per l'observació, si t'apuntes a veure rapinyaires migrants aquests 3 dies que queden de festa pujarem a Albercutx a la  península de Formentor. Sortim sobre les 9 i fem el mati allà esperant el pas dels migrants. Si vols pujar podriem quedar a Palma.
Salut

Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Re: Em presento

Benvingut al foro, Guiem!
Pots comprovar que els estèrnids de la foto no siguin Sterna sandvicensis (per exemple, fent zoom sobre algun d'ells a la foto original)? Aquesta espècie és habitual a la zona per aquestes dates, en canvi Gelochelidon nilotoca és molt més escassa i a més sol arribar més tard, devers la segona o tercera setmana d'abril.

En tot cas, una observació interessant.

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

6

Re: Em presento

Bones, m'encanteria poder venir a veure migrants pero marxo dama al matí, però moltes gràcies.
Quan vaig veure els currocs vaig estar una bona estona intentant buscar algún signe que m'indiques que eren ''sterna sandvicensis'' però no vaig veure la taca groga al bec i la forma de pescar era diferent als exemplars que havia vist per Nadal a la zona des Carnatge. Els que pescaven a diferencia dels sandvicensis que es tiren verticalment es tiraven en diagonal. Passo unes fotos més apropades.

Les fotos són de bestanta mala qualitat pero és lo que hi ha. Espero que surtin, sino em rendeixo.
http://farm5.static.flickr.com/4056/4486547248_b924f11471_o.jpg

http://www.flickr.com/photos/32228471@N05/4485895291/

http://farm3.static.flickr.com/2745/4485895291_311b4d4cab_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4044/4486546916_32fce30496_b.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2776/4485894817_974274bdd8_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4057/4486546298_409c630595_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4056/4486547248_b924f11471_o.jpg
Ahir vaig estar pel Salobrar de Campos i estava molt animat. Després vaig anar al Cap de Ses Salines i pel camí el meu primer Phoenicurus phoenicurus, un mascle preciós que es va deixar veure a plaer. Una passada!! Al Cap molt de moviment de virots petits i menys de virots grans.

Un bon final de vacances, peró tornaré a l'estiu .

A reveure.

Re: Em presento

Uep Guiem,
amb el teu permís wink l'administrador ha penjat bé els enllaços de les imatges.
A la primera imatge que vares enviar hi apareixen alguns exemplars amb el negre del cap que els arriba molt avall cap al clatell, i d'enfora donaven la impressió de ser, efectivament, Gelochelidon nilotica.
Ara bé, amb les noves imatges que has enviat me sembla que seran Sterna sandvicensis (s'aprecia millor que el negre no arriba tan avall, que el bec és més llarg i fi, i que els exemplars amb plomatge hivernal al cap responen al patró de S.sandvicensis).
Tot i això, és una molt bona observació.

Gràcies!

Toni

Re: Em presento

Efectivament, crec que tots són sandvicensis, tant els que ja han mudat a plomatge d'estiu com els que no (aquests probablement siguin aus de segon any de calendari, que muden més tard).
El patró de les ales en vol descarta nilotica, i la llargària de les cames també. A més, nilotica (bastant terrestre) no es sol capficar com els sandvicensis (molt marins).
Guiem, la punta groga del bec només es veu si les aus estan relativament a prop. A certa distància no es detecta i pareix que tenguin tot el bec negre, donant lloc a confusions.
En tot cas, enhorabona per l'observació, és una cita ben interessant!

Fins a l'estiu,

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

9

Re: Em presento

Gràcies per la correció. No m'hauria d'haver precipitat tant.

Fins a l'estiu!!!!