Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 23-02-08 16:27:14

roseta
Membre
Registrat: 23-02-08
Missatges: 2

Llambritja?

Avui de matí, passejant per Cala Gamba (Palma), he vist damunt la mar, molt a prop de la vorera, un ocell que no era amb seguretat cap gavina. Era blanc, no molt gros, amb el cap negre -a damunt- i el bec llarguet també negre (almanco m'ho ha semblat; potser no ho he vist bé pel reflex del sol), i crec que també tenia la punta de la coa negra. Desgraciadament, com que no duia cap màquina de fer fotos no l'he pogut fotografiar. Del color blanc i del cap negre, n'estic segur; del bec i de la coa, no tant, perquè són molt prims i amb el reflex del sol no es veu bé. L'únic ocell que s'hi sembla, en les descripcions, és la llambritja (Sterna hirundo), però em fa dubtar que ho sigui el fet que, segons J. Maluquer ('Ocells de les terres cat.'), aquesta té el mantell gris clar (a mi m'ha semblat ben blanc) i capell negre a l'estiu (i ara som a l'hivern); del color de la coa, ningú no en parla. Qualcú em pot assegurar que era realment una llambritja o creis que devia ser un altre ocell? Gràcies!

Desconnectat

#2 23-02-08 17:02:01

Xavi
Membre
Des de: a ca meva
Registrat: 09-01-08
Missatges: 596
Pàgina Web

Re: Llambritja?

Si era blanc amb capell negre i bec fi de color negre segurament era Sterna sandvicensis. Volava com un estel i de tan en tan es tirava a l'aigua? si és així ho era.


Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Desconnectat

#3 23-02-08 21:20:48

Pere Vicens
Membre
Des de: Inca
Registrat: 07-01-08
Missatges: 724

Re: Llambritja?

Hola.

Jo també pens com en Xavier que el més probable és que es tracti d'una llambritja d'hivern (Thalasseus sandvicensis). Si cerques imatges d'aquesta espècie podras comparar el què recordes amb el què has vist.

El que no quadra és la punta de la coa... no és negre, però tampoc ho tens per bens segur... (encara que podria estar tacada)

Pere

Desconnectat

#4 26-02-08 18:00:11

roseta
Membre
Registrat: 23-02-08
Missatges: 2

Re: Llambritja?

No el vaig veure volar ni tirar-se a l'aigua. Tota l'estona que el vaig observar nedava.

Bé, gràcies per les vostres respostes.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11