1 (editat per xavi aramburu 04-12-10 12:43:33)

Tema: Ocells amb neu

He estat unes hores a la neu, a Cúber. Hi havia molta neu, peró el motiu per anar allà era el de aus.
Amb el contrast de les montanyes nevades he pogut veure un grup de 8 voltors forasters. 4 voltors negre, anaven en parelles, he pogut observar un voltor n. que anava directe a un altre i li fotia branca.
També he vist dos corbs, un agro blau i ropits a milers. 


http://3.bp.blogspot.com/_Jd1FKcvSI4I/TPqUCO32-xI/AAAAAAAABmc/L-0YCtjPBdo/s1600/IMG_7151.JPG
Carduelis carduelis?
http://4.bp.blogspot.com/_Jd1FKcvSI4I/TPqXQB9r-kI/AAAAAAAABm8/mTWn5Jw8CBo/s1600/IMG_7193.JPG

http://3.bp.blogspot.com/_Jd1FKcvSI4I/TPqQlRhFoNI/AAAAAAAABl8/7RL8ujb9Hzg/s1600/IMG_7128.JPG

Re: Ocells amb neu

Molt xules Xavi!

Re: Ocells amb neu

Avui la meva mare d' excurció al Tossals ha vist un voltor negre demunt una penya al terra. L' han pogut observar d' aprop, el voltor no tenia por perqué els separava un tallat.

Re: Ocells amb neu

Hola a tots,

Es veu que el fret que està fent pel continent ha duit molts d'aucells d'hivern. Avui, al Parc Natural de Llevant he vist a plaer, amb el telescopi, tords burells (Turdus pilaris) menjant cireretes de pastor (fruits de Crataegus monogyna). Primerament un grup de 6 i més tard he tornat i he vist exemplars tots sol que anaven reiteradament a un exemplar de cirerer de pastor. Es queden aturats una bona estona i, de tant en quant, se'n pasen un fruit, que ara estan ben madurs. Són molt fàcils d'observar.

M'han dit que s'han vist per altre punts de Mallorca. Si aquests dies vos trobeu amb un cirerer de pastor, especialment si és un arbust aillat, pareu atenció que podrieu veure a aquests tords.

Amés molts de tords, coarotges, ropits, pinçans, titines, estornells...

També he vist, desde l'autovia de Manacor, una grua (Grus grus) volant pel prat de Sant Jordi.

Salut,

Jordi

Re: Ocells amb neu

Hola de nou,

Avui, als mateixos cirerers de pastor (Crataegus mongyna), he vit una grivia (Turdus viscivorus) i a un lladoner (Celtis australis) al costat de les cases des Verger un tord burell (Turdus pilaris). En general, molts de tords pel P.N. de Llevant.

Ahir, a un altre cirerer de pastor al parc de s'Albufera, al costat del Gran Canal, darrera de l'edifici de recepció, un tord burell reincident, ja que una vegada jo havia passat i ell havia partit, tornava a menjar les cireretes.

Salut,

Jordi