Pàgina 1 de 1

Cria de Busqueret trencamates en el Teix

Publicat: ds. juny 27, 2015 5:20 pm
Autor: joem
Després dues temporades en que les dades semblen indicar que el busqueret trencamates (Sylvia conspicillata / Curruca tomillera) ha deixat de criar a l’entorn de l’embassament de Cúber (únic lloc confirmat de cria a Mallorca) o al menys no s’ha pogut confirmar la cria per l’augment de la massa de pinar a la zona (caldria plantejar-se si te lògica re-forestar qualsevol lloc només per què el paisatge és més guapo, encara que s’eliminin altres hàbitats més interessants), avui hem trobat al menys 2 busquerets trencamates a la zona del pla de la Malagarba, a les altures del Puig des Teix. Hem pogut veure la parella, i als dos portant menjar a la mata d'aritja on sembla que es troba el niu.

A l’Anuari 2014, actualment en impremta (per cert podeu passar per aquest fil viewtopic.php?pid=16794#p16794 i votar la foto per a la portada) hi ha una cita den Manix que l’any passat va poder escoltar i veure dos mascles territorials, amb la qual cosa és possible que ja estiguessin criant abans a la zona.

Vos deixo unes fotos d’aquest ocell que sense dubte està entre els més escasos que crien a Mallorca; les fotos són llunyanes, però veient que tenien allà el niu no ens hem volgut acostar. Erem na Mika, na Xesca, n’Andreu, na Malena i jo.

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Publicat: dg. juny 28, 2015 10:13 pm
Autor: pepsunyer
Sensacional notícia! A l'espècie no li manca hàbitat a la Serra, el que manca és gent amb coratge per anar-la a cercar, amb la que cau!
Per cert, sembla que dispersa l'aritja Smilax aspera (darrera foto).
Pep

Publicat: ds. maig 28, 2016 2:03 pm
Autor: joem
Avui que feia una mica mes de fresca, hem pujat a la zona alta del Teix (pla de sa Malagarba) i hem pogut veure les quatre espècies "escases" que passen l'estiu i crien alla d'alt.

La més abundant sembla ser la titina d'Estiu (Anthus campestris, amb varies colles per la zona fent vols nupcials i deixant-se veure amb prou facilitat.

Imatge

També havia algunes colles de coablanca (Oenanthe oenanthe), tot i que no s'han deixat fotografiar prop.

La major satisfacció ha estat tornar a veure, com l'any passat, al menys 2 parelles de busqueret trencamates (Sylvia conspicillata), i possiblement hi hagi alguna colla més per aquells plans.

Imatge

Imatge

Finalment, a la zona més propera als penyals també hem vist un mascle marcant territori de merlera vermella (Monticola saxatilis)

Imatge

Erem na Mika, na Xesca, n'Andreu, en Juanjo i jo.