Un altre que no deixarà indiferent...

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Joan
Member
Entrades: 101
Membre des de: dv. març 28, 2008 8:34 pm

Un altre que no deixarà indiferent...

Entrada Autor: Joan »

<<Nuestra sociedad ambientalmente corrupta, con mentalidad de ecologista urbanita radical infundida desde el sector mediático, necesita herramientas para evaluar los daños que su PIB —Producto Interior Bruto— ocasiona a la naturaleza.>>

(I jo que em considerava orginal...)

<<La producción primaria se basa en la simplificación de los sistemas naturales para evitar la competencia y obtener los máximos rendimientos. Por eso, los agrosistemas habitualmente son ecosistemas muy simples y demasiado lábiles. El declive de las poblaciones de caza menor y de la fauna asociada a los sistemas agroganderos es una muestra evidente de ello. Con la globalización de la economía, la agresividad contra la naturaleza en los sistemas de producción primaria, ha alcanzado cotas insospechadas de impacto negativo sobre los seres vivos. Tanto que en pocos años se ha hecho desaparecer un gran número de especies. Una muestra irrefutable de ello, es el profundo declive que las especies de caza menor silvestre presentan en todos los agrosistemas más intensivos del planeta.>>

Tot això i molt més, a...

http://www.club-caza.com/articulos/121nadal.asp

Salut,
Joan
Avatar de l’usuari
Maties Rebassa
Member
Entrades: 1030
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:52 pm

Entrada Autor: Maties Rebassa »

Hola Joan.
No et preocupis, que el Sr. Nadal tampoc és massa original :-))
Les idees de fons que motiven els seus escrits (els efectes sobre la natura de la PAC, el paper dels agricultors, l'impacte de les infrastructures, o fins i tots de les espècies domèstiques assilvestrades) són temes recurrents des de fa molts, molts anys en el discurs ecologista i científic. Simplement, en aquests escrits s'argumenta en relació a la caça (factor irrelevant per als propòsits últims que han de ser -o haurien de ser- el de la conservació de tot el sistema, independentment de si hi ha espècies cinegètiques o no).
En tot cas, pens que el Sr. Nadal cau en obvietats i afirmacions errònies. Un exemple: "Según los ecologistas, los agricultores son malos gestores de la tierra que destruyen la biodiversidad." Vaja, no sé d'on ha tret aquesta afirmació tan categòrica! Des de fa molt de temps es sap (i així es predica) que l'agricultura tradicional no tan sols és en línies generals positiva (remarc lo de "en línies generals", sé que es poden posar molts exemples puntuals que demostrin el contrari) sinó altament necessària. De fet, el grup de les espècies associades al món agrari és actualment un dels que pitjors moments està passant, com a consequència del canvi de sistema actual.
Sé que tampoc jo soc gens original :-))
Salut!
Maties
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2
Respon