Nota Informativa
20 de novembre de 2003

Tendrà lloc dissabte dia 29  a la Plaça des Fossar de Sineu

La Plataforma Autovia NO organitza una Concentració contra l’aprovació del Pla de Carreteres

            El passat mes d’agost de va constituir la Plataforma Autovia NO, creada amb l’objectiu de evitar la construcció de l’autovia entre Inca i Manacor.

            Aquesta Plataforma ciutadana està organitzada territorialment de dues maneres:

-                     Una Plataforma Insular formada per distintes entitats i per les Plataformes Locals i

-                     Set Plataformes locals, concretament a Inca, Sineu, Costitx, Maria, Ariany, Petra i Manacor

D’aleshores ençà aquesta Plataforma ha dut a terme una intensa campanya divulgativa i reivindicativa  per evitar la seva aprovació. D’aquesta manera s’han duit a terme actes informatius a molts de pobles de Mallorca, presentació de mocions a Ajuntaments, reunions amb partits i institucions, concentracions, elaboració i difusió de materials informatiu, etc.

22.500 al·legacions

            La presentació del Pla de Carreteres va provocar una intensa campanya d’al·legacions individuals per part d’aquesta Plataforma així com la del 2n Cinturó. El resultat de la campanya ha estat la presentació de quasi 23.000 al·legacions contra el Pla de Carreteres, especialment contra la construcció de l’autovia Inca – Manacor i contra la construcció del 2n Cinturó

Se tracta d’un èxit sense precedents, ja que altres campanyes semblants  just s’havien assolit les 10.000 al·legacions.

Ara toca mobilitzacions                      

Ara comença una nova etapa de la campanya. És l’hora de les mobilitzacions ciutadanes. Per això, la Plataforma ha convocat per al proper dissabte dia 29 una Gran Concentració a la Plaça des fossar de Sineu, a partir de les 17 hores.

Aquesta concentració tendrà un caràcter reivindicatiu i alhora festiu i lúdic. Així està previst l’actuació de grups musicals, grups de ball de bot, així com la lectura de distints manifests i discursos.

La Plataforma convida a tota la societat mallorquina a acudir a Sineu a manifestar el rebuig al Pla de Carreteres, i especialment a l’autovia Inca – Manacor.

            A part de la data i hora de la Concentració, la Plataforma vol difondre els horaris de trens amb els quals es pot arribar a Sineu. A més, s’ha organitzat la sortida a peu des de Costitx a Sineu a les 15 h.

Plana principal