Residus

6/11/2012. El GOB exigeix la paralització de la importació de fems a Mallorca

El GOB i representants de les Associacions de Veïnats de Bunyola i Palmanyola s’han reunit amb Catalina Soler perquè siguin francs i obrin els ulls a la realitat de la incineració i de la importació de residus a Mallorca.

6/11/2012. El GOB exigeix la paralització de la importació de fems a Mallorca.

El GOB i representants de les Associacions de Veïnats de Bunyola i Palmanyola s’han reunit amb Catalina Soler perquè siguin francs i obrin els ulls a la realitat de la incineració i de la importació de residus a Mallorca.

 


 

 

Els arguments són molts i la petició als responsables polítics, molt clara: rebutgin la importació de residus tractats, impulsin una Llei de Residus valenta que prioritzi els objectius ambientals, econòmics i garanteixi la salud pública dels ciutadans i un futur en el que Mallorca pugui ser capdaventera en sostenibilitat en tots els seus àmbits.

Aquesta és l’operació política més perversa de sotmetiment de l’interès general als interessos lucratius d’una empresa provada, TIRME – concessionària única i exclusiva de la gestió del fems a Mallorca – malgrat els impactes socials, ambientals, de imatge turística i de salut que van lligats al pervers negoci de la incineració de residus, dels darrers anys.

Amb aquesta petició, clara i contundent, una carta i un document en el que es desmunten els suposats beneficis de la importació de fems, el GOB es veu avui amb els màxims responsables polítics del Partit Popular, amb l’objectiu de que reconsiderin l’impuls de la importació de residus i l’increment de la incineració, contrastin la informació que els dona TIRME per a justificar la suposada “necessitat” d’importar residus i donin transparència a tot el procés (d’on vendran els fems, com estan les negociacions, com està la modificació del Pla Director Sectorial, com estan les tramitacions administratives, que passarà amb les cendres i escòries generades pel procés, com garanteixen la importació de residus a llarg termini, etc….) garantint la informació i participació pública en una decisió que afecta el futur ambiental, econòmic, social i de salud de tots els ciutadans de Mallorca.

Adjuntam la carta i la presentació que feim arribar als responsables polítics

 

La campanya continua, necessitam el teu suport

El GOB i les entitats veïnals continuen la campanya alentant a la mobilització social i el suport de persones simpatitzants amb la causa que s’hi vulguin implicar. A partir d’aquesta setmana s’han impulsat tota una sèrie de xerrades per tots els municipis de Mallorca. Podeu consultar els calendari i accions previstes al blog de la campanya o a la web del GOB.

Més informació a http://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/

Tags: Incineració,, No volem ser el femer d'Europa, residus

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents