Aigües properes i sortides en barca

Un any observant aucells a Mallorca
Respon
Avatar de l’usuari
joem
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:04 pm
Ubicació: Palma (La Vileta)

Aigües properes i sortides en barca

Entrada Autor: joem »

Com que s'estan preparant sortides en barca per veure ocells marins, i la troballa de les restes del pingdai de bec fi en es Trenc encara està animant més la gent a sortir cap al sud, cap a la mar a buscar ocells marins.

Tot i que les normes són curtes, la 1ª que defineix l'àmbit territorial del Big Year ens va quedar poc "precisa", cosa que em sap greu per la meva formació i feina (i em recorda la meva gran sorpresa quan estudiant en varem fer veure l'enorme diferència entre "accuracy and precission", "exactitud y precisión" i com sent molt exacte podies ser molt poc precís).

Al bloc he pujat una entrada del que es pot interpretar de la norma 1, pero evidentment com diu la darrera norma, si hi ha dubtes decidim entre tots els participants.

http://bigyearmallorca.blogspot.com.es/ ... rma-1.html

Al bloc hi ha més explicacions, però aquí vos deixo l'interpretació de l'àmbit territorial marí del Gran Any:

[img=PunBB bbcode test]https://dl.dropbox.com/u/15575662/by_mallorca/4MILLES.jpg[/img]

Que vos sembla?

Salut i Big Year (per cert m'està costant entrar al "club dels 100", avui porto 96!
Josep Manchado
jmanchado@gmail.com
Avatar de l’usuari
Juan J. Bazán
Member
Entrades: 1121
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 7:45 pm
Ubicació: Son Rapinya (Palma)

Entrada Autor: Juan J. Bazán »

Me parece bien, eso si; si salimos a ver aves marinas a algunas tendremos que atraerlas con el xum para acercarlas y meterlas en el mapa y poderlas contar, je, je. Bueno salud y Big Year.
JJ.
No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.
Avatar de l’usuari
Cati
Member
Entrades: 454
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:57 pm
Contacta:

Entrada Autor: Cati »

A mi me pareix molt bé!
Avatar de l’usuari
Pere Vicens
Member
Entrades: 696
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 4:01 pm
Ubicació: Inca

Entrada Autor: Pere Vicens »

Hola a tots.

Varies coses i dubtes que us vull demanar i aclarir.

Primera: la part de mar que ultrapassa sa Dragonera i cau a menys de 4 milles de la costa mallorquina no val...? Si sa Dragonera no val... valen els illots de na Pobra, na Llarga, na Moltona, l’illot dels Porros, l’illot d’Aucanada, El Colomer de Formentor...? No seria més lògic incloure totes les porcions de terra i la mar inclosos dins les 4 milles de la costa de Mallorca...?

Segona: ahir mentre repassava la llista d’Excel vaig veure que algunes espècies com Somateria mollissima, Falco cherrug, Falco rusticolus, Tetrax tetrax, Calidris fuscicollis, Coccyzus americanus, Merops persicus, Zoothera dauma o Phylloscopus borealis estan numerades amb el quadre de color groc (Comunes).

No haurien de tenir la coloració grisa...? (Comitè de rareses GOB o SEO)

També m’afegeixo als que pensen que les espècies que ja crien de manera regular Alectoris rufa, Psittacula krameri, Myiopsitta monachus... es podrien donar com a Comunes.

Una abraçada i enhorabona per la idea de promoure aquest BigYear...!

Pere
Avatar de l’usuari
joem
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:04 pm
Ubicació: Palma (La Vileta)

Entrada Autor: joem »

Tens raó Pere, aquestes 9 espècies sen's varen "colar" a Carlos i a mi quan vàrem fer la llista; l'errada prové de que l'origen de la llista és el "Llistat de noms recomanats del GOB" i al mateix apareixen espècies que ni tan sol estan a l'Anuari que és el criteri finalment seguit, d'aqui l'errada; les hem de canviar a color GRIS, ja que estan sotmeses a CRB.

En relació a les perdius, cotorres i faisans va haver un llarg debat, tant aqui com sobre tot a la llista d'Albercutx i tot i que la majoria (jo tambe) pensem que la perdiu te més drets que coabarradas, bec vermells o banyudes, ja que fa centenars d'anys que son aqui (si es que no han estat sempre), el problema és quin es el límit quan es traça la línia dels que valen i els que no i en Carlos López ens va fer veure (de mes o menys bona gana) que altre cop hem de usar alguna llista establerta, en aquest cas l'Anuari i alla totes aquestes estan a la categoria D:

"Espècies que es podrien incloure a les categories A o B però que es té la sospita que tots els registres corresponen a exemplars d’origen no natural ni naturalitzat (hi ha dubtes raonables sobre el seu origen natural)."

Potser el que caldria seria canviar alguna espècie d'estatus.

Jo a la meva llista ja he canviat les 9 especies: Somateria mollissima, Falco cherrug, Falco rusticolus, Tetrax tetrax, Calidris fuscicollis, Coccyzus americanus, Merops persicus, Zoothera dauma o Phylloscopus borealis a la columna de color gris.
Josep Manchado
jmanchado@gmail.com
Respon