Bestiesa a Formentor en plena època de cria

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
joem
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:04 pm
Ubicació: Palma (La Vileta)

Bestiesa a Formentor en plena època de cria

Entrada Autor: joem »

Això que veiem a la foto, es a dir parelles o grups de caçadors amb cans, passava ahir mateix, dia 27 de març (en plena primavera i època de cria) al vedat de caça intensiva de Formentor.

Imatge

El més al·lucinant de tot és que es tracta d'una activitat legal, ja que en teoria nomes disparen a faisans, cabres i altres espècies de granja que ells mateixos amollen per alla, la qual cosa ja parla bastant del nivell d'aquests caçadors; però malgrat tractar-se d'una activitat legal ja que en teoria es com si matassin pollastres de granja, és una autèntica aberració que això es faci en plena primavera, amb cans amollats a lloure i escopetadas i trons per tot arreu.

No podria iniciar el GOB una campanya per denunciar aquesta barbaritat? Jo ho puc fer tot sol i de fet escriure al meu bloc i si puc a la premsa, però evidentment el resò mediàtic que tindrà no és el mateix que si ho fa el GOB i mes amb uns dies en que els politics intenten rentar-se la cara amb mentides com eco-turisme, birdwatching, turisme de natura, serra de Tramuntana patrimoni mundial, etc.

Salutacions
Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Avatar de l’usuari
Gil Panadés
Member
Entrades: 202
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 8:45 am

Entrada Autor: Gil Panadés »

Totalment d´acord Pep.
encara q la práctica pugui esser legal, crec q no estaria de més un comunicat o denuncia d´aquesta práctica, per part del GOB.
Que en trobes Manolo o altres aludits?
salutacions.
Gil

Avatar de l’usuari
Oriol
Member
Entrades: 25
Membre des de: dj. gen. 10, 2008 5:31 pm
Ubicació: Palma

Entrada Autor: Oriol »

En relació a aquesta activitat regulada a la Llei 6/2006 de caça, actualment (si no s'ha acabat el termini ja), està en tràmit d'informació pública el Reglament del Consell de Mallorca que, a part de moltes altres coses, fa referència al funcionament i limitacions dels vedats intensius.

Salut.

Avatar de l’usuari
Maties Rebassa
Member
Entrades: 1029
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:52 pm

Entrada Autor: Maties Rebassa »

Crec que, en aquest cas i en altres com aquest, no s'ha d'opinar tan sols sobre la legalitat o no de les actuacions, també és precís analitzar si aquestes són oportunes o adequades, o si en canvi van en contra d'altres pretensions, com poden ser per exemple la potenciació del turisme de natura, el senderisme o el birdwatching.

Com ha dit en Pep, de res serveix omplir-se la boca de conceptes com l'eco-turisme, el turisme de natura de temporada baixa, el senderisme, el turisme ornitològic, etc., si després les actuacions van en una altra línia. I més a un lloc tan emblemàtic i que tants turistes atreu com la península de Formentor.

Basta llegir els comentaris que fan els birdwartchers a fòrums internacionals per adonar-se que, amb actuacions com aquestes, es perden eco-turistes. Una llàstima, al meu parer!
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

Avatar de l’usuari
Steve
Member
Entrades: 267
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:30 pm
Ubicació: Baleares
Contacta:

Entrada Autor: Steve »

Formentor es justamente la "bandera" del Birdwatching de Mallorca juntamente con S'Albufera. Parece mentira la poca vista que hay.
Basta tener algo de esperanza y optimismo de que las cosas pueden cambiar a mejor y aparece una cagada en toda regla de este calibre. Pajareros británicos ya nos están empezando a comparar con Malta y no sin razón. El ambiente en alguno de los foros es de incredibilidad total de que se pueda pegar pepinazos sin freno en uno de los parajes mas visitados de la isla. Vergonzoso.
Steve l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. març 29, 2011 11:17 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

Avatar de l’usuari
Gil Panadés
Member
Entrades: 202
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 8:45 am

Entrada Autor: Gil Panadés »

Si que lo és, si..., Steve.
Per a mi aquest tema és molt més greu i denunciable q d´altres q han tengut molta repercusió als mitjans, mobilitzacions etc..., per part del GOB.
Mem si algú del GOB es pronuncia al respecte a dins aquest fórum "del GOB".
salutacions.
Gil

Avatar de l’usuari
Toni Muñoz
Member
Entrades: 361
Membre des de: dt. des. 11, 2007 8:50 pm

Entrada Autor: Toni Muñoz »

Uep!
Entenc que la gravetat, inoportunitat, inadequació, denunciabilitat... dels fets estan motivades bàsicament per la localitat on se produeixen (estam parlant de Formentor, ecoturisme, birdwatching, Serra de Tramuntana, ...). No?

La reacció me sembla molt justificada, ja que aquesta és una zona molt important per a la migració prenupcial, però convé tenir en compte que aquesta modalitat, de "caça sembrada", es pot practicar en aquestes dates a moltes altres localitats de Mallorca (en tots aquells vedats intensius o, crec, també en els camps d'ensinistrament de cans autoritzats). Amb caràcter general, efectivament és una pràctica legal, però per descomptat criticable. Cada qual pot estar en contra d'aquesta pràctica, en contra dels cans a lloure per la fora vila (siguin de caça o no), en contra de la gent pasturant per la garriga (siguin caçadors o no), en contra de la gent fet renou pels sementers (sigui pegant trons o crits) o fins i tot en contra de la caça en general. Personalment aquesta pràctica (ni la caça en general) no m'agrada gens ni mica. Però també soc conscient que plantejar la seva eliminació és somniar truites: els efectes directes són sobre animals de granja, i els indirectes algú argumentarà que no són pitjors que altres que no tenen a veure amb la caça i es donen igualment i de forma quotidiana al medi natural i rural.

A més a més hem d'afegir (i això me preocupa bastant més) que els aires que flueixen del Consell de Mallorca, recentment competent en matèria de caça, no apunten cap a escenaris més agradables: http://www.gobmallorca.com/comuni/com2011/110329.html

Davant això, i tornant al principi, per al cas de Formentor, ja que l'activitat està autoritzada se m'ocorre intentar la negociació per tal d'arribar a un acord durant la migració a la zona del figueral. Farem passes en aquest sentit. Igualment se m'ocorre una via administrativa, que no concretaré aquí per no "aixecar la llebre" (valgui l'expressió cinegètica) ;)

Salut i gràcies

Toni

Avatar de l’usuari
Gil Panadés
Member
Entrades: 202
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 8:45 am

Entrada Autor: Gil Panadés »

Hola Toni i resta.
Lo que crec q es q s´hauria de traslladar aquesta activitat (en cas de q no es pugui prohibir), a un altre lloc de menys impacte ino tant emblemátic com és formentor. Segur q hi ha llocs...inclús a finques públiques!! molt menys traumátics per la gent q disfruta de la natura en les seves diferentes modalitats.
está clar q aquesta és una activitat també económica com pot esser el birdwatching etc..., peró insisteixo, crec q no és el lloc.
fa rialles q estem considerant la serra com a reserva de la humanitat, i la gent q vé a visitar-la es trobi amb aixó. Per a mi és molt més contraproduent aixó que el famós radar del minsiteri de defensa al cim del puig major, el q sembla q és un dels grans escrulls d´aquesta hipotéitca declaració.
mem com surt la cosa.
salutacions.
Gil

Respon