Refugis de Fauna

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
xaviermas
Member
Entrades: 81
Membre des de: dl. feb. 25, 2008 12:54 pm

Refugis de Fauna

Entrada Autor: xaviermas »

Bones,
darrerament he estat pensant amb el tema dels refugis de fauna. I crec que des del GOB i des de la societat en general hauriem de demanar
una revisió de les condicions per poder declarar una Refugi de Fauna.

M'explic en aquests moments fan falta com a mínim 10 hectàrees per declarar un refugi de fauna i a més com si fos un vedat de
caça s'ha de pagar un impost cada any.

A parer meu:
- qualsevol propietat privada dins sòl rústic per petita que sigui i sempre que el propietari hi estigui d'acord s'hauria de poder declarar refugi de fauna.. sigui una quarterada on en siguin 20.. quin és el criteri de 10 hectàrees???.... per que hem de posar uns mínims?? si lo que vol el propietari és que no peguin trons dins ca seva

- no pot ser que el Consell de Mallorca faci pagar a propietaris de Refugis de fauna per NO FER RES, ho consider totalment injust. el caçador paga per caçar ja que bestreu un animal que te interes per tothom. però si un deixa la fauna en pau no te cap lògica que pagui per això.

- tema vedats de caça social.... un altra gran problema gent que passa per dins la teva propietat pegant trons... mai han demanat permís i t'han inclós dins el vedat del poble

Bé, si la resta de forers teniu altres aportacions a fer al debat, seran benvingudes. Ja vos dic, crec, que ara és un bon moment per demanar aquesta revisió el Consell de Mallorca.

salut
Xavier

Avatar de l’usuari
Joan Bibiloni
Member
Entrades: 493
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 9:36 pm
Contacta:

Entrada Autor: Joan Bibiloni »

Sa raó te vessa, Xavier.

Avatar de l’usuari
Juan J. Bazán
Member
Entrades: 1077
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 7:45 pm
Ubicació: Son Rapinya (Palma)

Entrada Autor: Juan J. Bazán »

A mi me pasa exactamente todo lo que dices en el bebedero; y además como está dentro de un coto de caza social, me pegan tiros a 50 metros del bebedero y no puedo decir nada. Y lo declararía refugio de fauna para acabar con esto y para proteger las aves y demás fauna (hay martas y ginetas y todo) de los cazadores, pero...con el pago de impuestos hemos topado, así que, se queda como está.
No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.

Avatar de l’usuari
Toni Muñoz
Member
Entrades: 361
Membre des de: dt. des. 11, 2007 8:50 pm

Entrada Autor: Toni Muñoz »

Ja sabreu que recentment hem tret el tema dels refugis de fauna en premsa, i els caçadors s'han posat molt nerviosos.

Per què un refugi de fauna faci la seva funció correctament necessita una certa superfície. Ara bé, està clar que fa falta una solució racional (i en política cinegètica la racionalitat no abunda) per què només es caci allà on els propietaris hi estan d'acord.

Lo ideal seria que deixàs d'existir el "terreny gestionat d'aprofitament comú", i que tota propietat que es donàs de baixa del vedat de caça municipal quedàs com a terreny inhàbil. Igualment, el tema de la taxa anual per als refugis és del tot injusta. Ja n'hem parlat amb el nou DG de caça, i seguirem insistint.


Salut

Toni

Respon