canvis de llum blanca per llum groga

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Xavi
Member
Entrades: 583
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 11:08 am
Ubicació: a ca meva

canvis de llum blanca per llum groga

Entrada Autor: Xavi »

Poc a poc, en tots els pobles es van canviant les faroles de llum blanca per les de llum groga (tècnicament no sé quins noms correctes tenen).
Els insectes no es senten atrets durant la nit per aquests focus lluminosos de manera que ja no es veuen les multituts d'arnes, borinots, xinxes i altres. Supòs que això afecta als dragons que sempre han aprofitat els focus lluminosos com a zona de suministre d'aliments.
Pels insectes és positiu dagut a que no es veuen alterats els seus cicles d'activitat. Ara bé, malgrat les llums grogues no atreguin als insectes, hi ha menys insectes que abans? La resposta és sí.
A les trampes de llum (amb bombetes de llum ultraviolada) les captures són inferiors a anys anteriors i a les faroles que encara són blanques no hi acudeixen ni la meitat que abans.
Hem de pensar que els adults atrets pels focus lluminosos han estat abans un estat juvenil (larva o nimfa segons els casos) i aquest estat juvenil es veu constantment influenciat per pesticides, desecació de zones aquoses, eliminació de garrigues...
perdonau aquest rotllo, avui estava animat.
Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"
Avatar de l’usuari
Gerardo
Member
Entrades: 105
Membre des de: dg. abr. 27, 2008 11:44 am
Ubicació: Inca
Contacta:

Entrada Autor: Gerardo »

Es una observación interesante.

Teóricamente las luces amarillas disminuyen el gasto de energía y la contaminación lumínica, pero es interesante preguntarse como afectará el cambio a la fauna nocturna en general.
<<Los bosques preceden a las civilizaciones, los desiertos las siguen.>>
René de Chateaubriand
***En twitter: https://twitter.com/Diplotaxis
***Ciencia y alguna otra cosa en http://diplotaxis.blogspot.com
Respon