Annera Sudamericana a S'albufera

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
M.Angel Mairata
Member
Entrades: 55
Membre des de: dg. juny 19, 2011 7:49 pm

Annera Sudamericana a S'albufera

Entrada Autor: M.Angel Mairata »

Ja fa un mes vaig fotografiar aquesta annera i no a estat fins avui que he intentat identificar-la, cuant no l'he trobada a sa guia d'aus europeés he pensat en cercar a google "Patos de Sudamerica" i he encertat es continent a sa primera y alla l'he trobat, he vist que l'hi diuen (Pato Gargantilla)
Supos que ja es sabia pero comque no duc molt de temps visitant aquest fantastic forum el pos per si de cas no es sabia. Una aferrada per tos i totes




Imatge
ALBUFERA-NOV-2012-ESPATULA-474 por pixelicida, en Flickr
Avatar de l’usuari
Juan J. Bazán
Member
Entrades: 1121
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 7:45 pm
Ubicació: Son Rapinya (Palma)

Entrada Autor: Juan J. Bazán »

Ostras, vaya pato raro; ni sabía que existía. Interesante cita; a ver quien ha perdido un gargantilla de estos...que pase a buscarlo por la albufera, je.
No hay nada en lo que las aves difieran más de los humanos que en la forma en la que pueden construir, y dejar el paisaje tal como estaba antes. Robert Lynd.
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola Miquel Àngel,

Preciosa la foto. Es tracta d'una espècie que s'ha vist amb relativa freqüència a Mallorca procedent d’escapaments de col•leccions particulars.

El Grup d’Aus Exòtiques de la Societat Espanyola d’Ornitologia la considera a Espanya a la categoria E3: Especies de las que se ha comprovat la reproducció de forma regular, i de les que existeixen sospites de que pugui arribar a establir-se (com a reproductor, evidentment).

http://www.seo.org/2012/02/15/lista-de- ... -y-europa/

Si cerques al Anuaris trobaràs citacions.

Salut,

Jordi
Avatar de l’usuari
M.Angel Mairata
Member
Entrades: 55
Membre des de: dg. juny 19, 2011 7:49 pm

Entrada Autor: M.Angel Mairata »

Has visto JuanJo! pero como ese dia habia visto la espatula que era un Bimbo para mi no le preste mucha atencion, un patito raro, un saludote compañero

Gracies un altre cop Jordi, he estat mirant-me sa llista de les Aus exotiques a Espanya a s'enllaç que m'has deixat, i l'he trovada interessant i preocupant a parts iguals.
Aquest tema que es extensible a totes les vessants naturalistes, com ara la Caulerpa taxifolia a la Mar que es va vessar a Monaco netejent un Acuarium, tambe aquestes plantes terrestres tan agressives o la Formiga Argentina a Catalunya entre d'altres, sempre me demanat si alla a Altres continents tenen problemes amb especies Europeas, i crec que les cucamolles rosses germaniques son un verteder caos a Brasil pero crec poca cossa mes.
En fi Gracies Jordi i com sempre reb una cordial salutaciò i a veure si tornam coincidir per s'Albufera o per a on sigui...
Avatar de l’usuari
Bernat
Member
Entrades: 11
Membre des de: ds. nov. 10, 2012 11:32 am
Ubicació: Ariany

Entrada Autor: Bernat »

Fa 10 o 12 anys, a un canal de S'Albufereta just devora la carretera i de l'hotel, s'hi passetjava una femella o una colla, no ho record, amb una dotzena de polls. Es tracta de "Anas bahamensis".
Avatar de l’usuari
M.Angel Mairata
Member
Entrades: 55
Membre des de: dg. juny 19, 2011 7:49 pm

Entrada Autor: M.Angel Mairata »

Ido esta clar que i crien, per mi ha estat fabulosa sa teva aportació Bernat, Jo no vaig esser capaç de trobar nom cientific a la web que vaig cercar, amb el nom llatì al google surten moltes cosses i millor d'aquesta annera, GRACIES Bernat!!!! un luxe per mi poder identificar i anar aprenent sobretot d'aquestes especies exotiques

Salutacion cordials, i un altre cop gracies!!
M.Angel Mairata l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. des. 16, 2012 10:50 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Respon