#STOPLeyMontesPP

Estudi i conservació de la flora de les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

#STOPLeyMontesPP

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola a tots,

La vigent Llei 43/2003 de Monts està el ple procés de reforma per part de l’actual Govern del Partit Popular. Aquesta proposta de reforma suposa un retrocés en diversos aspectes en protecció del medi ambient. Un dels més importants és que permetrà la requalificació de terrenys forestals cremats “per raons imperioses de interès públic de primer ordre”, el que pot obrir la porta a l’especulació i generar un augment del nombre d’incendis forestals per interessos urbanístics i econòmics.

A més, la reforma proposada, limita la condició de policia judicial dels agents de Medi Ambient, uns 6400 a tota Espanya, que passarien a ser auxiliars dels cossos i forces de seguritat de l’Estat. La modificació es fa excusant-se de que es milloraria la coordinació entre els distints col•lectius, quant fins ara no hi ha hagut cap descoordinació treballant de manera conjunta els agents de Medi Ambient i els del SEPRONA en la investigació dels possibles delictes contra el medi ambient.

Els agents de Medi Ambient són funcionaris que estan perfectament preparats i formats per complir amb les seves competències de defensa del medi ambient. Aquesta reforma augmenta la duplicitat de competències en la defensa del medi ambient i empitjora la resposta davant possibles fets delictius fent que els agents de Medi Ambient, quant es produeixi un presumpte delicte mediambiental, únicament podran realitzar diligències prèvies i esperar a que arribin els representats dels cosses i forces d seguretat de l’estat, quant aquests tenen encomanades moltes altres competències.

Per aquests motius, que considerem molt greus, des de l’Associació d’Agents de Medi Ambient de les Illes Balears (AFIB), volem manifestar el nostre rebuig a la reforma de l’esmentada Llei de Monts, adherir-nos a la campanya STOP LEY DE MONTES PP que es realitza a tota Espanya l’Associación Española de Agents Forestala y Medioambientales (AEFAMA) i els sindicats UGT i CCOO, a la que s’han adherit les principals ONGs ambientals espanyoles, el sindicat Unificat de la Guàrdia Civil, Jutges per la Democràcia i Unió Progressista de Fiscals entre d’altres, amb l’objectiu de suprimir de la reforma proposada els articles que modifiquen les competències que actualment tenen els agents de Medi Ambient.

Vos demanem a tots que ens ajudeu signant en Change.org al següent enllaç:

https://www.change.org/p/partido-popula ... dium=email

Moltes gràcies,

Jordi
Respon