trobat niu amb polls d'aligot (B.buteo) a Mallorca

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

trobat niu amb polls d'aligot (B.buteo) a Mallorca

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola a tots,

En Miquel 'Angel Reus i jo hem trobat el primer niu d'aligot a Mallorca i a les Balears. Ja hi havia una primera dada de nidificació, obtinguda a finals de juny del 2011 per Toni Morro, qui va veure una colla amb dos volanders entre Valldemossa i Bunyola (AOB, 26). Abans s'havien detectat indicis de reproducció a la vall d'Esporles (Toni Bauzà, Jaume Adrover i Pep Tapia (AOB, 25).

Des del 2012 hem vist activitat de vàries colles d'aligots amb indicis de reproducció per un parell de zones de Mallorca (Palma, Marratxí, Calvià. Llucmajor) i també dades d'exemplars en época reproductora per Pollença i Santanyí, com a mínim.

Enguany hem pogut trobar a un pinar situat al terme de Marratxí el primer niu ocupat i amb un mínim de dos polls que ara ja estan molt crescuts i a una setmana de fer els primer vols.

Tot indica que tenim una petita e incipient poblacio reproductora a Mallorca.

Varem propossar a l'Editor del l'Anuari redactar una nota breu que ja tenim bastant avançada.

Voliem aprofitar per demanar a altres persones que puguin tenir dades d'aligots fent comportaments nupcials (vols, miulos, vols acollats, etc.) que sin volen facilitar aquesta informació sortiria citada al seu nom. En seria molt útil per millorar el contingut de le'esmentada nota.

Moltes gràcies,

Jordi
Respon