Conill o llebre

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
AinaO
New member
Entrades: 1
Membre des de: dt. ago. 11, 2020 8:00 am

Conill o llebre

Entrada Autor: AinaO »

Bon dia, Soc nova per aquí.
A mitjans de maig vaig trobar el que creia que era un conillet petit molt ferit a la via verda Manacor-Artà. El vaig recollir i vaig dur-lo al menescal. Li donaren un xut d’antibiotics però no en donaven dues pessetes. Amb molt d’esforç i una xaringa de llet per a moixets els vaig aconseguir surar. Li enguixaren una cama que tenia rompuda i les ferides del cap li milloraren molt. Del traumatisme al cap li ha quedat una malformació a la mandíbula que li provoca una greu maloclusió per lo qual no la podré amollar. Només té 3 mesos i ja li han hagut de acursar tres pics els incisius inferiors. Els superiors no li creixen.
El tercer veterinari que el va veure em va sorprendre diguent me que es tracte d’una llebre i no d’un conill. He entrat a un grup a Facebook de gent que es dedica a pujar llebres (HARE RAISERS) i em diuen que és un conill.
Voldria demanar que en trobeu per aquí. No tingueu en compte la forma del cap, que segur que no és ben bé com hauria de ser. Tenia tot el que seria el tabic nassal ben romput.
Moltes gràcies!
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge
Imatge
InfoNaturalista
Member
Entrades: 201
Membre des de: dv. maig 08, 2009 12:58 pm

Re: Conill o llebre

Entrada Autor: InfoNaturalista »

Hola, Aina! Benvinguda al fòrum.
Li passam les teves imatges a una experta... Et deim coses aviat.
A nosaltres ens sembla un conill.

InfoNaturalista
Xisca Juanico
New member
Entrades: 1
Membre des de: dv. ago. 14, 2020 2:59 pm

Re: Conill o llebre

Entrada Autor: Xisca Juanico »

Hola Aina, m'han demanat que doni sa meva opinió i així ho faré però deixant clar que jo no soc cap experta, just una voluntaria del COFIB que els ajuda a criar nadons. Jo crec que es tracta d'un conill. Ses llebres desde ben menudes tenen el pel molt més llarg i un patró de color diferent. Aquí deix l'enllaç a algunes fotos que vaig fent als menuts que passen per ca meva i potser t'ajudin: https://www.flickr.com/photos/162050121 ... 3547062254 i https://www.flickr.com/photos/162050121 ... 3533333947
Respon