Mitjans gener

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Maties Rebassa
Member
Entrades: 1030
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:52 pm

Mitjans gener

Entrada Autor: Maties Rebassa »

Algunes observacions d'aquests darrers dies:

Começarem per una gavina corsa anellada, que segurament interessarà a en Jordi. Exemplar AJT3 dia 15 de gener al Port de Palma. Podeu veure una imatge a http://www.mallorcaweb.net/pnalbufera/g ... %20III.htm
Per cert, Toni, no entenc perquè no em deixa penjar la foto al foro, fent servir [img]nomdelapàgina[/img] tal i com tu vares explicar. Si detectes l'error m'agradaria m'ho diguessis.
El mateix dia i al mateix lloc, una águila peixatera va capturar una variada o un sard, prococant la fugida asustada de totes les gavines.

Dia 17 horabaixa, a Porto Colom, dues ànneres peixateres que segurament té ben controlades en Jaume Adrover. No es varen deixar acostar gens, estaven pescant sempre enfora de la costa. Teniu una imatge a http://www.mallorcaweb.net/pnalbufera/a ... xatera.htm

I per acabar, una dada una mica curiosa. Dia 12 de gener al Port de Palma em vaig trobar amb una gavina fosca ben ximple, que es va deixar fotografiar a plaer. Quan he pujat la imatge a la web, on tenc altres imatges de gavines fosques, m'he adonat que era la mateixa au (o això crec) que una altra igualment confiada que ja havia fotografiat al mateix lloc el mes de març de 2006! Podeu veure les dues imatges (i comparar per exemple els detalls del bec) a http://www.mallorcaweb.net/pnalbufera/g ... 0fosca.htm (són les dues imatges de més a dalt).

Salut!
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2
Avatar de l’usuari
Xavi Llabrés
Member
Entrades: 88
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 2:38 pm

Entrada Autor: Xavi Llabrés »

bones!

Curiòs lo de la gavina fosca! Però això que sigui la mateixa, no ho veig del tot clar, és a dir, pot ser que sigui el patró de comportament de una part de la població de fuscus ( ximpleria) o de una zona sense excesiva presència humana o sense massa depredadors... nosé, però amb dos anys pel mig ho veig una mica difícil, no?

Salut!
A falta de grua, bó és xàtxero cendrós
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola Maties,

Aquesta gavina "palmesana" té un bon grapat de lectures al port de Palma. Jo la vaig llegir també el passat 16 de gener al dic de l'Oest. No puc informar ara per problemes informàtics, tal com he dit a n'Oliver.

Aviat vos informaré.

Maties, quina foto més bona la de la gavina i la de les ànneres, enhorabona!!

Salut,

Jordi
Respon