Cens d'aquàtiques a Menorca

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Xavi Méndez
Member
Entrades: 22
Membre des de: dl. gen. 21, 2008 10:16 pm

Cens d'aquàtiques a Menorca

Entrada Autor: Xavi Méndez »

Hola a tothom,

El passat dissabte 12 de gener és va realitzar a Menorca el Cens d'aquàtiques 2008. Aquest any, es van visitar totes les zones humides més grans (Albufera d’es Grau, bassa de Morella, Salines de Addaia, Son Saura del Nord, Salines de la Concepció, Salines de Fornells, basses de Lluriac, Son Saura del Sud i Son Bou), a més del port de Maó i el de Fornells.
En total s'han comptabilitzat 3149 ocells de 40 espècies. Aproximadament 1300 ocells menys que l'any 2007. Aquesta baixada ve donada per sa situació a s'Albufera des Grau on, sembla ser que la major part d’anàtides, agrons i fotges ja han partit o no han acabat d’arribar i, algunes s’han desplaçat a altres zones de l’illa. Pujada d'exemplars en relació a l’any passat a les Salines d'Addaia, Lluriac i Son Bou, baixada a Son Saura del Nord. En conjunt, es veu un nombre molt inferior en comparació amb l'any anterior en espècies com la fotja Fulica atra, el corb marí gros Phalacrocorax carbo, el rabassot Aythia ferina, l'agró gris Ardea cinerea i l'agró blanc Egretta garzetta. Per contra, augmenta el nombre de esplugabou Bubulcus ibis, coll blau Anas platyrhynchos, jua Vanellus vanellus i gavina cama groga Larus michaelis. Destaquen: les grues i els flamencs, dos exemplars d’àneda blanca Tadorna tadorna a les salines i l’absència de soterins grossos Podiceps cristatus.
Aquest dies podreu consultar a la web de la SOM www.menorcasom.org el cens d’enguany, un resum dels totals dels 20 anys de censos d’aquàtiques a Menorca i de cinc espècies representatives.

Salut
Xavi Méndez
Secretari General de la SOM
(Societat Ornitològica de Menorca)
Respon