nacra

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
bp
Member
Entrades: 76
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 2:28 pm

nacra

Entrada Autor: bp »

Hola

Passejant per Sa Canova he trobat aquesta copinya de nacra. La cosa és que poques vegades n'he trobat d'aquestes mesures, supòs que per que les nacres no deuen ser gaire freqüents actualment. Que jo recordi només al port de pescadors de Sant Antoni de Portmany fa ja uns quants anys, vaig veure altra de ja un cert tamany a prop de la mar, no a coleccions etc...

Imatge

Salut

Biel
Avatar de l’usuari
Miquel Àngel Conesa
Member
Entrades: 39
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 3:14 pm
Ubicació: Artà

Entrada Autor: Miquel Àngel Conesa »

Si, jo també he notat que cada cop se'n veuen menys vivies, però en queden, en queden. Tot el que afecta a les praderies de posidònia els afecta igualment. Suposo que ara que la posidònia es recupera a les zones amb restriccions per la pesca amb arrossegament, a la llarga, la nacra tornarà a aparèixer. De totes formes, bussejant, encara es veuen nacres de mides tan grans o més que les que trobem decorant bars i restaurants. I jovenetes també, que és lo més important!

Salut!
Miquel Àngel
Avatar de l’usuari
Xavi
Member
Entrades: 583
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 11:08 am
Ubicació: a ca meva

Entrada Autor: Xavi »

El bivalve de major mida del Mediterrani, la nostra interessant pedra noble (Pinna nobilis) és juntament amb el corn (Charonia lampas) espècie protegida. De joves n'hi ha moltes. Però de gran mida ben poques. En general passa amb tots els moluscs marins ja que no les deixam créixer. Si per exemple mirau les petgellides que hi ha a zones portuàries o més castigades, són de mida petita-mitjana. Però si anau entre les roques del litoral verge i inaccessible d'algunes zones de la serra de tramuntana en veureu d'enormes. La nacra de la foto segurament fou treta per les xarxes ja morta, i la tornaren a tirar a la mar. Després el mal temps ho ha duit a la vorera.
Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"
Respon