Planta de les Açores. No la puc identificar. Ajuda!

Estudi i conservació de la flora de les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Joan Bibiloni
Member
Entrades: 493
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 9:36 pm
Contacta:

Planta de les Açores. No la puc identificar. Ajuda!

Entrada Autor: Joan Bibiloni »

Hola amics:

Ja sé que no és una planta balear, però fa una setmana que intent identificar-la i no ho aconseguesc. Es tracta d´un arbust de Laurisilva de la falda d´un volcà apagat de l´Illa de Faial de les Açores. Vaig cometre l´error de no anotar la seva identitat quan la vaig veure al Jardí botànic de Faial i ara no puc saber ni tant sols la família a la que pertany. El més parescut que he trobat ha estat l´arbre del clau d´olor (la espècia aromàtica culinaria), Syzygium aromaticum, de la família de les myrtaceae, però he mirat totes les myrtàcies que he trobat a internet i no la trob.

Imatge

No forma part de la flora endèmica de las Açores, i, per tant pot ser nativa no endèmica, introduïda i/o invasora, donada la gran quantitat de plantes alòctones que s´han apoderat de la nutritiva terra volcànica d´aquestes illes atlàntiques.

Imatge

En un principi vaig pensar en una solanàcia, per la vellositat de les fulles i tiges, pero les solanàcies tenen flors amb 5 sépals i 5 pétals i aquesta només té 4 sépals i és apétala.

Imatge

La coneixeu??

Moltes gràcies: Joan
Joan Bibiloni l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. maig 30, 2009 5:51 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
Joan Bibiloni
Member
Entrades: 493
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 9:36 pm
Contacta:

Entrada Autor: Joan Bibiloni »

Ja he trobat la seva identitat, gràcies a l´ajuda de Ferràn Lloret. És la ELAEAGNUS UMBELLATA de la família de les elaeagnaceae. És una planta asiàtica que viu des de l´Himalaia fins el Japó i que s´ha extès com una plaga invasora per América i moltes altres regions atemperades del mon, com son les Illes Açores. Les seves arrels fitxen el nitrògen atmosfèric i això li facilita la seva expansió per terres molt pobres.

Joan
Respon