Avui no és el dia dels innocents

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Maties Rebassa
Member
Entrades: 1030
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:52 pm

Avui no és el dia dels innocents

Entrada Autor: Maties Rebassa »

El pla de Mallorca està que se surt! Entre el fred de setmanes passades, i el fort vent d'aquests dies, moltes aus s'hi refugien.

Per sort avui no és el 28 de desembre, si no no em creuríeu. I és que algú aniria mai a cercar just al centre de Mallorca un hortolà blanc (Plectophenax nivalis)? Idò allà estava avui horabaixa, un mascle preciós, a només 2 km. de Sineu anant en direcció a Sant Joan.

Es trobava a un camp parcialment anegat, en companyia d'aloses (A.arvensis) i xàtxeros (M.alba), vora un torrentó amb polls blancs (Populus alba). Una observació sorprenent i anecdòtica, que ves per on surtirà reflectida a l'atles d'hivernants. Si algú vol provar sort, l'au estava a 503104E, 4386275N.

També m'he topat amb esbarts mixtos realment nombrosos de fringílids (C.carduelis, C.cannabina, S.serinus), gorrions (P.domesticus i P.montanus) i hortolans de canyet (E.schoeniclus).
Un bon darrer dia d'any :-))

Salut i bon any nou!!
Maties Rebassa l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. des. 31, 2009 7:54 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2
Respon