Pàgina 1 de 1

Milana? i Miloca a Cala Agulla

Publicat: dg. juny 07, 2009 4:31 pm
Autor: juanjosuner
Hola, avui al migdia he vist el que crec que era una milana -tamany mitjà i plomatge obscur- planejant per sobre d'un sementer darrera Cala Agulla a Capdepera. Poc després m'ha sorprés veure comparèixer un altre "animalot" -amb tot el carinyo-. Aquest si l'he identificat millor. De clor blanquinós tenia unes franja negra a cada ala. He deduït que era una miloca. Al cap d'un instant, el que crec que era una milana i que volava més amunt ha baixat ràpidament fins apropar-se molt a la miloca que planejava en cercles. Semblava que l'embestiria però no. Tan sols se li ha acostat molt i després totes dues aus han volat durant segons una molt a prop de l'altra fins desapareixer a la vista més enllà dels pins. Ha estat molt guapo!

Publicat: dg. juny 07, 2009 5:20 pm
Autor: Carlota Viada
Hola Juanjo,

No podrien ser esparvers/àguiles calçades/Hieraaetus pennatus?

Recorda que n'hi ha de casta clara (que se poden confondre amb miloques, només que aquestes són de mida major, i tenen la coa blanca, més llarga i en forma de cunya) i de casta fosca (que se distingueix de les milanes per tenir la coa recta, no en forma de forca, i per dues taques blanques a baix de les ales, entre altres detalls).

A més, per la zona que dius, tenim cites d'una possible parella d'esparvers... El fet que volassin juntes és un indici de que podrien ser una parella. Enguany s'està fent el cens complet de la població a Espanya. De manera que totes les observacions ens interessen.

Les rapinyaires són molt guapes, i si tens oportunitat de gaudir d'una bona observació mai deceben, eh?

Gràcies i continua disfrutant d'aquests 'animalots'! :-)
Carlota

Publicat: dg. juny 07, 2009 6:12 pm
Autor: Cati
Hola Juanjo
Com be diu na Carlota per la zona de Cala Agulla no és difícil observar esparvers de les dues formes, clara i obscura. No obstant també t'he de dir que fa tan sols uns dies vaig poder observar, a la zona de Son Jaumell (darrera Cala Agulla), una parella adulta de miloques a molt baixa altura. La diferència de mida entre una espècie i l'altra és més que evident, però la forma de cunya de la cua de la miloca és un altre element que també te pot ajudar a identificar de forma més segura la teva pròxima observació, que esper que la vulguis compartir amb nosaltres.

Les milanes tampoc són gaire enfora... :-)))

Salut!
Cati

Publicat: dg. juny 14, 2009 10:49 pm
Autor: juanjosuner
Ei, Carlota, Cati, gràcies pels comentaris que segur em serviran per les esperades i futures observacions!

Saludos;-)