Pàgina 1 de 1

Rascló a l'edifici Jovellanos UIB

Publicat: dt. nov. 03, 2009 10:02 pm
Autor: Rafel Mas
Bones,
avui matí na Gemma ha trobat mort un Rascló Rallus aquaticus a la rampa del garatge de l'edifici Jovellanos de la UIB
L'animal estava un poc magre.
Ni la zona humida de la font de la vila, ni les basses de depuració semblen l'espai més adient per aquest personatge no trobau?
salut!
raf

Publicat: ds. nov. 07, 2009 8:55 pm
Autor: estrella
Tal vagada seria mijor deixar aquestes llacunes pels aucells i fer les llacunes de depuració un poc més enfora dels humans. No trobeu?

Publicat: dt. nov. 10, 2009 9:22 pm
Autor: Rafel Mas
Li he seguit donant voltes al tema.
No vaig fer-li fotos al rascló, miraré de fer-n'hi demà, però pensant pensant, podria ser un bitxo migrant no?
En el darrer estatus de l'anuari sel marca com a migrant rar per Eivissa i migrant escàs per Formentera. I se'l considera sedentari a les Gimnèsies.
Me va semblar que potser aquest bitxo era un migrant que hauria mort d'esgotament, estava magre.

El que és cert és que en tenim poca informació:

Vaig trobar aquesta informació:

Al final del següent enllaç hi ha un mapa amb 2 recuperacions d'anellaments.

http://www.sioc.cat/fitxa.php?sp=RALAQU

I a una altra web deia això:

"La población ibérica parece ser sedentaria, aunque no dejará de estar sujeta a dispersiones, probablemente dentro de la propia Península. También se recibe un buen número de rascones de procedencia extrapirenaica como se deduce del paso otoñal que, por lo menos en Guipúzcoa y Navarra, ha parecido siempre muy acusado. El paso primaveral en aquellas regiones se siente pronto y ya en los primeros días de febrero, si coinciden con vientos del Sur, el paso de palomas y de milanos es simultáneo con la presencia en los carrizales del río Urola y del Bidasoa de una notoria cantidad de rascones. En Marruecos se ven numerosos los rascones en invierno y sin duda que han atravesado muchos la Península Ibérica y hasta cabe pensar que una parte de nuestra población viaje hacia el Sur. Los anillamientos y las consiguientes recuperaciones en Europa muestran cierta anarquía en los movimientos migratorios de estos pájaros. Para Bernis (1966) el rascón da la impresión de ser un migrador con movimientos mal definidos, propenso a fugas y otros desplazamientos irregulares"

salut!