Pàgina 1 de 1
Azulones microinsulares
Publicat: dj. juny 10, 2010 11:07 am
Autor: Pep Amengual
Hola. La semana pasada, la gente de CBBA con Carlos Herrero al frente, que realizan el seguimiento de las aves marinas este año en el parque encontraron una hembra de azulón incubando un nido en el islote de Na Pobra con, de momento, cinco huevos, nido fotografiado. El nido estaba protegido por la rala vegetación del islote, justo en medio del mismo. No sé si hay casos anteriores, pero desde luego en Cabrera, la zona más árida de Mallorca, es la primera vez que vemos algo así, que podría estar relacionado con el año hiperhúmedo en el que estamos todavía metidos. Un saludo,
Pep Amengual
Publicat: dj. juny 10, 2010 12:07 pm
Autor: xaviermas
bones Pep,
perdona la meva ignorancia amb els noms castellans
però quin és el nom científic de "azulon"
gràcies!
Xavier
Publicat: dj. juny 10, 2010 2:15 pm
Autor: Steve
Me adelando. Anas platyrhynchos, o sea PATO

Slds
Publicat: dj. juny 10, 2010 2:47 pm
Autor: Miguel McMinn
Hola
El ànec collverd (coll-blau) nidifica en Malgrats, Conils de Malgrats, Moltona, Guardis, Pelada, etc... En muchas pequeñas islas de Baleares.
La nidificación en islas es un sistema para defenderse de los depredadores; pero no de las gaviotas, en Malgrats no suelen sobrevivir los patitos.
Se ven grupos d'ànecs en el canal entre Cabrera y Mallorca, a veces muy lejos de la costa.
X. el nombre azulón viene de color azul intenso de las secundarias (speculum). Seguro que hay un nombre catalán que hace referencia al color del speculum; yo no lo conozco.
Saludos
Publicat: dj. juny 10, 2010 6:25 pm
Autor: xaviermas
Gracies a tots,
no ho havia sentit dir mai
salut
X
Publicat: dj. juny 10, 2010 7:52 pm
Autor: jaume adrover
Hola
Pot ser no te gaire a veure, però el cap-blau (Anas platyrhynchos) cria dins els camps de cereals del Pla de Mallorca també. Son llocs molt secs aixímateix, però deuen ser segurs, sempre que no passin abans la màquina de segar, clar. Un dels anys que vam poder detectar un niu de Circus pygargus (Arpelles grises?) a Villafranca i acotar un redol per que poguessin acabar de pujar els polls, trobarem un niu d'ànneres a uns 4-5 metres de les arpelles! com si res.
Als voltants de Son Navata també usen els cereals per criar. Ben interessant la nidificació a illots, sobretot a Cabrera.
Salut!
Jaume
Publicat: dj. juny 10, 2010 11:18 pm
Autor: jordi muntaner
Hola,
També nien a les petites basses temporals de la marina de Llucmajor. Aquesta zona ha estat colonitzada recentment i crec que els ànecs provenen d'exemplars domèstics escapats. El mes de maig vaig trobar una niada de polls petits a l'interior d'una bassa de la finca de s'Àguila i colles en veig per moltes d'aquestes basses, així com plomes i petjades.
Salut,
Jordi
Publicat: dv. juny 11, 2010 7:29 am
Autor: xaviermas
Eps.. jo com diu en Jaume
per ca nostra voltants cerealistics del Salobrar per dins sa Barrala, i per moltes finques de pel redol (can Moliner, Can Canals, Can Castanyola..etc) de sempre es veuen colles de colls blaus..... els nius.. mm.. jo mai els he trobats.. per`po com diu en Jaume si surten abans de les segadores bé.. sino sempre deuen acabar formant part de les bales....
igual que les guatleres i molts altres aucells.. per canostra fa més de tres setmanes que esta tot segat i llaurat... tot els nius que hi devia haver... ja no hi són.. tot és qüestó de la mal anomenada Revolució Verda... gasoil i maquinària
els grans tractoristes (aquells que van sans i no tenen cap call a la mà i que brevegen i remuguen per les subvencions) que no pagesos són uns assassins eficaços qualque dia els hi haurem de donar l'enhorabona..
salut
X