Pàgina 1 de 1
Lleonets alimentant-se d'om
Publicat: dc. març 30, 2011 5:44 pm
Autor: Rafel Mas
Bones,
avui dematí hem pogut observar un grupet de 13 exs. de lleonet Carduelis spinus menjant llavors alades d'Oms de Sibèria Ulmus pumila (crec que són), que estan al carrer gremi corredors del Polígon de son Rossinyol
es posaven morats/des.
salut!
Publicat: dj. març 31, 2011 8:47 pm
Autor: Rafel Mas
Avui 10 lleonets a un om just davant la conselleria de Medi Ambient.
Si algú no els ha "bimbat" mai, tota la "mansana" del polígon de son rossinyol n'està ple. Basta parar un poc l'orella, tot d'una els sentireu i localitzareu
salut!
Publicat: dj. març 31, 2011 11:24 pm
Autor: biel servera
Rafel, com va?
Pareix que els hi agraden les llavors de mides petites. Ho dic perque des de fa anys que quan els veig es menjant les "pinyes" de la Casuarina sp. A Palma n'hi ha a Sa feixina, Plaça d'Espanya, Plaça de les columnes i ara no record enlloc mes.
Bonda!
Publicat: dv. abr. 01, 2011 11:55 am
Autor: Guiem Salas
Fa un parell de setmanas hi ha lleonets a les Casuarinas de devant es Palma Arena
Publicat: dv. abr. 01, 2011 1:20 pm
Autor: miquel angel
tant al parc de la faixina , com abans a la porta del baluart, sempre s'hi han vist lleonets a ses Casuarinas, aixó desde fa al menys 25 anys. fins i tot en aquell temps hi anaven molts de aucellers a caçarlos amb visc, per despres fer "mulatos" amb canaries....No comprenc com encara es deixa caçar amb filats japonesos i coses així
Publicat: dv. abr. 01, 2011 9:28 pm
Autor: Rafel Mas
Uep Miquel Àngel,
estic flipant! caçant amb visc a disn ciutat???
be me sembla que n'Adolfo Ferrero va trobar restes de visc a la zona de la falca verda fa uns anys quan hi havia aquelles irrupcions tan bèsties de 300 exs.
Avui els lleonets del polígon seguien allà mateix, he fet una volta extensa a la mansana i n'he estimat uns 50 exs.
salut!
Publicat: dv. abr. 01, 2011 9:39 pm
Autor: jordi muntaner
Hola Miquel Angel,
Me sap greu dir-te que estas una mica equivocat. Els filats japonesos estan totalment prohibits i si són denunciats els hi cau una de forta. Només són autoritzats amb finalitats científiques, com l'anellamwent d'aucells. També estan absolutament prohibits i sancionats el visc, paranys, lloses o lloves, llaços i garbellets.
Qualsevol utilització d'aquest tipus l'he de possar en coneixement del Seprona i/o del Agents de Medi Ambient donant dades concretes de situació, etc.
Salut,
Jordi
Publicat: dg. abr. 03, 2011 5:17 pm
Autor: Cristina
Ep, dia 1 també hi havia 3 C.spinus a uns oms ( supòs que la mateixa espècie que heu anomentat) menjant les llavoretes, just a l'entrada de l'edifici de la Riera de Palma.
Cristina.
Publicat: dg. abr. 03, 2011 9:06 pm
Autor: Rafel Mas
Ep,
com que sempre penj fotos xereques o de bichín mort, idò per revertir un poc la situació vos pas aquestes fetes ahir
salut!

Publicat: dl. abr. 04, 2011 1:43 pm
Autor: miquel angel
Hola Jordi, si tens raó, em vaig expresar malament,efectivament, caçar amb filats japonesos, paranys i visc, està prohibit, 'però malauradament encara hi ha molta gent que ho practica, es a dir, que es una pràctica arrelada i mala de fer esvair.No dona permisos es seprona per capturar un nombre concret d'aucells, amb filats que s'estenen pel terra? Tenc entés que hi ha clubs "ornitològics" a s'illa que fan concursos de cant de passarells, caderneres i lleonets engabiats...
Publicat: dl. abr. 04, 2011 4:39 pm
Autor: Guiem Salas
Hola Miquel, no hi ha concursos de cant de lleonets, aquest animal no es apreciat per el seu cant i la seva captura esta proibida en tot l'estat espanyol, aixo no vol dir que no el puguis tenir en captivitat obviament l'animal ha esser nascut dins gabia i amb sa seva corresponent anella de criador nacional.
Publicat: dl. abr. 04, 2011 7:17 pm
Autor: jordi muntaner
Hola Miquel Angel i resta de forers,
La Conselleria de Medi Ambient, acollint-se a una excepció prevista per la Directiva Aus (directiva europea), atorga un cert número d'autoritzacions de captura per a quatre espècies (Cadernera, verderol, passerell i gafarró) a persones que estiguin federades a qualcuna de les associacions de silvestrisme legalment constituïdes que existeixen a les Illes Balears. Aquestes persones reben un petit número d'anelles i els aucells capturats han d'estar anellats. Amés, només ho poden fer durant una període estival curt. Cada vegada hi ha un control més estricte per part de la Guàrdia Civil i del Agents de Medi Ambient. Són habituals les alliberacions d'exemplars engabiats sense anellar.
Malgrat això, és cert que hi ha gent que encara caça il•legalment, però cada vegada són menys els que ho fan ja que s'ha perseguit molt i s'han imposat sancions molt fortes. Alguns personatges que es dedicaven professionalment a la captura de fringíl•lids han desistit ja que, una vegada havien reincidit, les sancions eren matadores.
Crec que, afortunadament, tenim una població de fringíl•lids molt bona.
Torno a demanar a tots que, davant qualsevol sospita d'aus engabiades sense anellar o de situacions de caça de fringíl•lids presumptament il•legal, ho notifiquin a la Guàrdia Civil (millor al Seprona) o a la Conselleria de Medi Ambient.
Salut,
Jordi
Publicat: dt. abr. 05, 2011 10:00 pm
Autor: jaume adrover
Hola
Dues preguntes Jordi o el que ho sàpiga.
Per casualitat: quans individus es poden capturar legalment de cada una de les 4 espècies cada any?
Aquestes sancions tan fortes que s'han posat, de quans doblers de parlam?
L'altre dia m'ho van demanar (lo segon) i no vaig saber que dir.
Avui també hi havia lleonets a Son Berenguer, Sta maria.
Salut
Jaume
Publicat: dt. abr. 05, 2011 10:40 pm
Autor: jordi muntaner
Hola Jaume,
Hauríem de demanar a la Conselleria de Medi Ambient quin és el màxim de captures, jo ara no tinc n'idea.
De les sancions, es difícil, ja que poden influir moltes causes: com si tenien autorització o no, el número de exemplars agafats il•legalment, si el terreny era vedat privat de caça o no, si feien servir cimbells i en quin estat els tenien (de vegades fan servir reclams cegats) i, molt important, si han estat denunciats anteriorment, es a dir, si són reincidents. Recordo fa un parell d'anys, no més, que ha un reincident (o tri incident, no sé exactament) li varen caure 6.000 euros (sis mil) !!. Però jo no sé quines són les sancions, que ara correspon al servei de Caça del Consell Insular.
Salut,
Jordi
Publicat: dc. abr. 06, 2011 10:44 am
Autor: Lluis Parpal
Hola Jaume,
Tens els nombres de captures màximes permeses per especie i Illa a l'Ordre del Conseller de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Litoral, de Regulació de la Tinença i Captura Excepcional d'Aus Fringilides. Es Antic (crec que del 99) no se si hi ha modificacions posteriors.
Lluis Parpal
Publicat: ds. abr. 16, 2011 11:06 am
Autor: Joan Vicenç
Ho coneixíeu?
http://www.publico.es/ciencias/371297/l ... r-el-ruido
Ja veis si és agraïda la natura, nosaltres els donam renou, ells a canvi ens canten.
Salut.
Publicat: dg. abr. 17, 2011 5:19 pm
Autor: Guiem Salas
Las aves canoras se "pican" con los sonidos aunque no sean de origen natural, todos lo que hemos tenido aves en casa sabemos que compiten con televisores,radios, incluso con el motor de la lavadora.
Un saludo: Guiem
Publicat: dg. març 11, 2012 6:51 pm
Autor: Guiem Salas
hola a tots, aquest hivern no s´han vist gaire lleonets al menys yo n'he vists ben pocs, ido bé aquest dissabte en vaig tornar a veure uns quants a ses cassuarinas des Palma Arena també hi había un bon grapat de gafarrons i fins i tot una cadernera.
Salut: Guiem