Pàgina 1 de 1

Ceba marina i cigala

Publicat: dc. ago. 10, 2011 9:28 am
Autor: Jaume GDS
Hola a tots els forers. D’ahir mateix a sa Dragonera és aquesta imatge. Mostra la floració, pens que una mica avançada (potser tinguin a veure les pluges de juliol) de la ceba marina (Urginea maritima). Se pot observar (si no m’equivoc) una cutícula nimfal buida de cigala (Cicada orni).

Salut!
Jaume

Imatge

Publicat: dl. ago. 15, 2011 10:40 am
Autor: Joan Bibiloni
Jaume, tenint en compte que ses cigales adultes de s´espècie Cicada orni només surten de davall terra cada 4 anys, segons tenc entès, aquesta foto teva té un gran valor.

Sa teva foto m´ha recordat un missatge que vaig posar al forum d´Infojardín l´any 2006 sobre aquest tema. Crec que te pot agradar, sobretot ses fotos.

http://www.infojardin.com/foro/showthread.php?t=2239


Joan

Publicat: dj. ago. 18, 2011 12:54 pm
Autor: Jaume GDS
Tot m'ha agradat i molt Joan (fotos, texts i comunicacions), gràcies!

Si bé com dius, “ses cigales adultes de s´espècie Cicada orni només surten de davall terra cada 4 anys”, al manco a sa Dragonera resulta relativament freqüent observar aquestes cutícules nimfals buides.
La sorpresa va venir el passat 27.07 -ja amb sol de ponent- quan per primera vegada vaig poder observar casualment com una nimfa buscava el seu lloc adient per continuar la seva metamorfosi.
No tinc objectiu macro, però com a testimoni dues precàries imatges fetes mentre tranquil·lament la cigala anava fent els seu camí.
Aquests petits encontres amb la natura sempre tenen quelcom de màgic i són d'agrair :-))

Imatge

Imatge

Veig que el teu reure es fill d'un dels magnífics exemplars dels anomenats “Reures de sa Riera”. Fa uns 15 anys vaig tenir el plaer de fotografiar-los (amb pel·lícula 6X6!). El lloc, sobre tot quan el torrent du aigua, es fantàstic.
Enhorabona i gràcies per la teva activitat envers les plantes.

Jaume.

Publicat: dj. ago. 18, 2011 10:26 pm
Autor: biel servera
Una pregunta: es poden confondre amb qualque altra especie o si me trob res semblant son de cigala? Ho dic perque a Cabrera a vegades he trobat centenars d'aquestes mudes i m'ha sorpres aixo de que sigui un fenomen mes aviat rar.
Salut
Biel