Pàgina 1 de 1

pol.len de pi

Publicat: dg. abr. 01, 2012 8:51 pm
Autor: Pere Vicens
Bon vespre a tots i a totes.

Aquesta entrada pot entroncar amb el tema dels aucells pol·linitzadors i l'arbre d'en Joan Bibiloni..., i també recordar que hi ha moltes persones que pateixen al·lèrgies primaverals per l'afecció al pol·len d'algunes plantes.

La setmana passada (ara no recordo exactament el dia) a mitjan matí hi havia un núvol de color groc sofre que, sorgint dels pinars de Formentor, anava avançant sobre la badia de Pollença en direcció a Can Picafort. Semblava un núvol tòxic i no feia massa gràcia...

Aquest divendres vaig anar a la zona del Port des Canonge i, a la mar, hi havia aquesta línia clara ben destacada:
Imatge

Al cap d’unes hores, la línia va arribar a la vorera, empesa per la suau brisa marina i una aigua espessa de color de sofre d’una amplada d’un parell de metres va ocupar quilòmetres de costa...
Imatge

Curiosament, un bon grup de llisses o mújols (Liza sp. o Mugil cephalus) anaven menjat àvidament dins la sopa de pol·len, badant la boca i xuclant amb força i delit...

Pere

Publicat: dg. abr. 01, 2012 9:27 pm
Autor: Joan Bibiloni
Espectaculars les fotos, Pere.

El pol.len és un bon aliment molt ric en proteines. El menjar de les abelles-reina, la gelea reial, és una barreja de pol.len i mel. Només amb aquesta gelea la reina pon milers d´ous cada dia. Així que s´enten que els peixos se´l mengin amb tanta delectació. I els grans que no es mengen són l´aliment del zooplacton. A la natura no es perd res.

Joan

Publicat: dj. març 07, 2013 8:25 am
Autor: Pere Vicens
Bon dia...!

Ahir ja hi havia restes de pol.len a les vores dels bassals, quasi eixuts, de la pluja de dimarts... ja ha començat la floració dels pins.

Una mica prest, no...?

Pere