Pàgina 1 de 1

Identidicació ramell

Publicat: dg. gen. 13, 2008 9:40 am
Autor: Emili
Dins la meva ignorancia del mon de ses plantes, però sempre amb ganes d'apendre dels "savis" us envii unes fotos d'una panta per identificar.

ses fotos ... http://picasaweb.google.es/somdemenorca ... rdaRamells

salut

Emili

Publicat: dt. gen. 15, 2008 11:14 am
Autor: Magdalena
Bon dia,
No ho veig clarament, però per les tiges quadrangulars podria ser Jasminum. No tens una fota amb més detall de les flors?
Magdalena Vicens

Publicat: dt. gen. 15, 2008 3:32 pm
Autor: CCardona
Bon dia!!
Jo tambés estic amb na Magdalena que es un Jasminum i fins i tot diria que es "Jasminum mesnyi" o "Jasminum nudiflorum" no ho veig pro be.
També pots mirar aquesta pagina que mostra una clau dicotomica de determinació dels Jasminum cultivats a Espanya: http://www.arbolesornamentales.com/Jasminum.htm


Auu, salut a tots

Carles Cardona

Publicat: dc. gen. 16, 2008 6:57 am
Autor: Emili
Oscar Febrero ahir en deia que ... supòs que és un Gessamí groc Jasminum fruticans

Emili

Publicat: dc. gen. 16, 2008 8:33 am
Autor: Magdalena
Estic d'acord que sembla J. fruticans, però segons vaig entendre al teu missatge es tractava d'un gesaamí cultivat i això me va fer descartar-lo perque no és gaire comú el cultiu d'aquesta espècie, tot i que a Sóller la cultivam i es comporta de manera excel·lent. La única població silvestre de Balears és a un torrent d'Artà, però també se'n troba a Catalunya i al País Valencià. Hi ha serioses discusions de si a Mallorca no hauria estat introduida com a espècie de jardí i s'hagués naturalitzat per la zona... no està clar.
Magdalena