Hola.
Imagin que ja hi ha altres fils amb aquest tema, però no els he trobat. El cas és que he estat repassant unes fotos que vaig fer d'un grup de flamencs al Salobrar dia 9 d'aquest mes, i n'hi ha 5 d'anellats. Acab d'enviar les lectures a diferents entitats espanyoles i italianes (d'on pens que provenen els flamencs), ja vos diré que em contesten.
Algunes imatges:
Salut!
Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2
El flamenc adult M838 és un aisdu visitant del Salobrar. Va nèixer a les salines de Macchiaradu, Cagliari, a l'illa de Sardenya, el 2009 (30º13'N 09º102'E) i s'ha vist al Salobrar el 2011, 2012 i 2013. En juny del 2013 es va llegir tres vegades a zones humides argelines. Quant rebis l'historial es podrà saber si entre l'any passat i aquest ha estat vist en algun altre lloc.
Del jove d'enguany amb anella WFKS, quasi segur que ha nascut a l'estany de Molentarigius, Quartu, també a Sardenya (39º13'N 9º08'E).
A tots els que llegiu o fotografieu anelles de flamencs, convé anotar color d'anella i del codi, la cama a on va la anella, si és de lectura cap a dalt o cap a baix. Aquesta és l'informació bàsica que surt als historials. També convé indicar l’edat de l'exemplar o, com a mínim, si es adult juvenil o sub adult. Els juvenils, de vegades molt més petits que els adults, són blancs i negres. Els sub adults comencen a tenir zones rosades, però, normalment, el bec no és rosat i les potes tampoc. A la foto de Maties podeu veure amb molta claredat a un adult, dos juvenils d'enguany i un sub adult.
De moment hi han anelles blanques, grogues, taronges i blaves amb números, lletres o combinacions de números i lletres. De vegades comencen per una lletra o número separat d'una altre combinació per una barra vertical.
Hola. En relació al missatge d'en Jordi, unicament comentar que hi ha certs colors d' anelles de PVC portades per flamencs- com les grogues o taronges- que amb els pas del temps perden el color original, tornant-se més clares per acció del sòl, salitre, etc. Al contrari ocòrr amb les anelles blanques que, entre altres causes, amb el contacte amb l'aigua acaben agafant tonalitats groguenques.
Parl desde la meva experiència fent lectures a ses Salines d'Eivissa.
Tens molta raó i el teu comentari és molt encertat. Sempre hi ha problemes amb les anelles grogues i taronges, que perden color i amb les blanques que van agafant color groguenc. Quant es fan lectures te pots equivocar i te’n adones quant anotes dues vegades la mateixa anella amb un color diferent. Però els que fan servir la base de dades ja ho saben i ho corregeixen.
Amés, sempre es poden cometre errades, ja sigui per confondre una lletra o número, o per escriure malament el que has llegit, que és lo més greu. Per això és important anotar altres detalls, com la posició dreta o esquerra, la lectura cap a dalt o cap a baix i l'edat de l'exemplar, que pot ajudar a corregir errades.