05 d'octubre: Carpa al Portitxol DIA MUNDIAL DE LES AUS

Activitats relacionades amb l'estudi i conservació del nostre patrimoni natural
Respon
InfoNaturalista
Member
Entrades: 201
Membre des de: dv. maig 08, 2009 12:58 pm

05 d'octubre: Carpa al Portitxol DIA MUNDIAL DE LES AUS

Entrada Autor: InfoNaturalista »

DIA MUNDIAL DE LES AUS!
Dia 05 i dia 06 d'octubre 2013.
Activitats organitzades pel GOB-Ornitologia.

Aquest cap de setmana centenars de milers de persones de tot el món participaran en diferents activitats per celebrar el Dia Mundial de les Aus, un esdeveniment de caire internacional que cada any adquireix més i més força. A Mallorca hem preparat dues activitats que te permetran informar-te i tenir un primer contacte amb el món de l'ornitologia. Serà un bon moment per saber com iniciar-se en el coneixement dels nostres ocells i també conèixer els problemes de conservació que els afecten.

A les Illes Balears han estat citades més de 380 espècies d’aus de les quals nidifiquen unes 120 i la resta passen aquí l’hivern o bé ens visiten durant les seves migracions. Destaquen les espècies i subespècies endèmiques, és a dir, pròpies i exclusives de les nostres illes, com el busqueret coallarg (Sylvia balearica) i el virot petit (Puffinus mauretanicus) que tan apreciats són pels turistes ornitològics que ens visiten cada vegada més.

Per commemorar el dia mundial de les aus, des del GOB hem preparat dues activitats:

Dissabte dia 5. Durant el matí de dissabte tindrem instal•lada una carpa i taula informativa al passeig del Portixol, on exposarem un recull de fotografies de Sebastià Torrens sobre les aus de Mallorca i veurem en directe i amb ajuda de telescopi algunes de les aus
marines que s’apropin a la zona.

Diumenge dia 6. Visita ornitològica al Parc Natural de Sa Dragonera, que ens permetrà observar una de les joies de la nostra ornitologia, el falcó marí (Falco eleonorae). Cal apuntarse a ornitologia@gobmallorca.com

En aquestes activitats, col•laboren la Regidoria de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma i el Parc Natural de Sa Dragonera.
Respon