Pàgina 1 de 1

Salida Dragonera

Publicat: dt. oct. 08, 2013 6:23 pm
Autor: Adolfo Ferrero
Ahi van algunas imagenes de la salida del Domingo a la Dragonera, ver la colonia de cria desde el faro fué espectacular, son realmente acrobatas del aire y dueños del acantilado, de hecho hubo un momento de alteración al aparecer una pareja de calzadas y numerosos halcones intentaban expulsarlas de la zona de cria, molt guapo. Buen tiempo y mejor compañia, ami se me hizo algo corta pero ya dicen que bueno y corto dos veces bueno.
p.d. espero que el "capitan" del barco este mejor de la subida de azucar que tuvo a la vuelta:)


Imatge
Sabias explicaciones de Juanjo y Manolo antes de partir hacia el faro.


Imatge


Imatge
Camino hacia el faro.


Imatge
Los observadores de la colina.


Imatge
Una de las dos calzadas, esta de fase clara.


Y los halcones de eleonor....

Imatge


Imatge


Imatge


Imatge




Imatge
La collalba más fotografiada de Dragonera.


Imatge
Y no podia faltar una foto de los grandes habitantes de la isla.



Saludos.

Publicat: dc. oct. 09, 2013 8:25 am
Autor: Manolo
Molt guapes les fotos Adolfo!, moltes gràcies per compartir-les, i moltes gràcies a tots els que vàreu venir, vam ser devers 40 persones entre adults, joves i nins, un bon grup.
Jo també espero que el capità de la Margarita s’hagi pres una til·la, per cert, me comenten que la dona que se va lesionar del peu (perdona, no recordo el nom) estarà uns dies de baixa, una forta abraçada des d’aquí.

A banda d’això la sortida va anar molt be, com diu en Adolfo ens va fer molt bon temps i molt bon rollo entre tots i a més vam veure i/o sentir moltes coses. A destacar el nombre de àguiles calçades (Aquila pennata), en veies continuament fins a 6 a la vegada, espectacular quan van arribar dues per la mar i els falcons les van sortir a “rebre”, també una arpella (circus aeruginosus) rondava per sa Dragonera, algun xoriguer (Falco tinnunculus), algun falcó (Falco peregrinus), penso que també se va veure l’àguila peixetera (Pandion haliaetus), un corb (Corvus corax), cantaven alguns rupits (Erithacus rubecula) i els primers tords (Turdus philomelos). Altres migrants que se van veure van ser coablanques (O. oenanthe), coaroja (P. phoenicurus), xàtxero groc (Motacilla flava). També el primer coaroja de barraca (Phoenicurus ochruros) que veig aquesta temporada. Els locals també se van deixar notar, com busquerets de cap negre (Sylvia melanocephala), busquerets coallarg (Sylvia balearica), alguna cadernera (C. carduelis), un grupet de passarells (Carduelis cannabina), pàsseres (Monticola solitarius), un passaforadí (T. troglodytes) ben cridaner....però els reis del lloc sens dubte els falcons marins (Falco eleonorae), tot un espectacle veure les evolucions dels falcons i n’hi havia molts.

Va ser un bon dia, salut!

Publicat: dj. oct. 10, 2013 8:16 pm
Autor: llumiombres
Unes altres fotos per il·lustrar la cosa. Esper que us agradin.

Xavier

Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
La primavera més fotografiada, efectivament ;)
Imatge

Publicat: dv. oct. 11, 2013 12:01 am
Autor: Juan J. Bazán
Muy buenas fotos Adolfo y Xavier. Aquí van unas pocas fotos mías. Empezaré por donde acaba Xavier, por la collalba famosa…y su imagen especular:

Imatge
Imatge


Bueno, es una bromilla, no es que hubiera un espejo; incluso se trata de otro ejemplar retratado junto al faro el de la segunda foto.

Por el camino hubo frecuentes paradas para observar y escuchar aves:
Imatge

Si no me equivoco en primer plano tenemos a Xavier, Manolo y Adolfo que han escrito antes que yo precisamente.

Bueno, y vamos con lo que yo creo que fue lo más emocionante del día, el ataque de dos águilas calzadas a la pared de cría de los halcones; ambas entraron por mar y de inmediato fueron atacadas sin piedad por muchísimos eleonores que trataban de impedir que se acercasen a la pared. No lo conseguirían y una de las águilas dio tres pasadas en la pared pero sin llevarse ningún trofeo, que por lo que parece debían ser esos pollos de eleonor que aún no habían hecho su primer vuelo. No dejaron de ser acosadas por los halcones hasta que no se alejaron del todo. Ahí va toda la secuencia:
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge


Y vamos con algunas fotos de los halcones de Eleonor. Los pollos, este primero apenas hizo un vuelo torpe; está claro que muchos de ellos apenas habían volado nunca.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge



Algún individuo adulto de fase oscura:
Imatge

Imatge



Un adulto de fase clara en un original saliente:
Imatge

Aquí un adulto parece empujar directamente a un pollo jóven para animarle a volar:
Imatge

Después nos observaría desde abajo con curiosidad:
Imatge



Etc:
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge




Pues si os han gustado estas fotos de aficionadillos, ahí estaba un profesional; imaginar lo que sacaría el Pere Garcías con esa magnífica luz de Septiembre, ese cañón y esa óptica en el acantilado. Mirarlo ahí al hombre, y con pantalón de camuflaje y todo, je, je , no le fuesen a ver los halcones, como si no tuvieran vista, los angelicos, je, je.
A ver si algún día nos las enseñas, crack; un abrazo.
Imatge

Imatge


Y para acabar una foto del lugar con esas paredes algo extraplomadas en primer plano a las que me refería yo al principio de la excursión a las que es mejor que los menores no se acerquen mucho y se nos despisten haciendo un vuelo menos elegante que el de los halcones, jorrr.
Bueno, hasta la próxima.
Saludos.
Juanjo.
Imatge

Publicat: dl. oct. 14, 2013 1:00 pm
Autor: Toni Muñoz
Juanjo,
en Pere Garcias m'ha passat aquesta foto per què, segons diu ell ;) , vegis que no va treure fotos molt millors.

Imatge


Salut

Toni

Publicat: dl. oct. 14, 2013 7:26 pm
Autor: Juan J. Bazán
Hombreeee, ya sabía yo que algo bueno saldría de esa cámara. Muy bueno ese halcón.
Un abrazo.
Juanjo.

Publicat: dc. des. 11, 2013 1:26 pm
Autor: Jaume GD Sancho
Bones, diumenge dia 8 desembre a sa Dragonera: 3 Aquila pennata damunt es Lladó, 1 Pandion haliaetus a Tramuntana (atacada per 2 Larus cachinnans), 1 Falco peregrinus a Tramuntana fent valer la seva territorialitat i engegant 1 Aquila pennata, i uns 150 Larus cachinnans entre Cala Cucó i es Lladó.

Salut!
Jaume