Cynomorium, o 'fong de Malta'

Estudi i conservació de la flora de les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
toni font
Member
Entrades: 15
Membre des de: dc. feb. 27, 2008 4:50 pm

Cynomorium, o 'fong de Malta'

Entrada Autor: toni font »

A Formentera estant me varen venir uns amics a dir-me que havien vist una cosa molt estranya, que semblava un fong de color vermellos, prop de les salines.
A força de molt cavilar, mentre anavem a veure aquella cosa estranya, vaig recordar que al 1978, quan varem venir de viatge d'estudis de segon de biologia amb en Lleonard Llorens haviem estat recollint amb cura una planta paràssita que varem poder confirmar que es nodria d'una de les espècies de Limonium sobre les que en Lleonard Llorens feia la tesi.
No podia recordar el nom, que me va venir al cap al mateixo moment de veure aquella mena de penis vermell sortint de l'arena: Cynomorium coccineum.

[img=PunBB bbcode test]http://www.floravascular.com/plantas/anthos/Cynomorium_coccineum_FIL.jpg[/img]

Els meus coneixements es limitaven al que sabia de fa 36 anys.
Ara, gràcies al Sr. Google he pogut saber molt mes gràcies a una publicació feta a una revista etnogràfica de la companyia estatal de petrolis d'Aràbia Saudi.

Val la pena llegir-lo, vos dono uns titulars
Farmacopea àrab, Tartuth, Cavallers de l'Ordre de Malta, tresor de medicaments, Pena de mort als que la recullin sense autorització, Fungus Rock, Malta...

http://www.saudiaramcoworld.com/issue/2 ... rthuth.htm

http://www.parasiticplants.siu.edu/Cynomoriaceae/

Que ho disfruteu.

Una foto d'abans d'ahir

[img=PunBB bbcode test]https://lh6.googleusercontent.com/-UoKtSSpTqH4/UyHi5ChYlAI/AAAAAAAAm14/vxAqjm9VVSc/s640/DSC07919.JPG[/img]
Respon