Nou Projecte: Nou atles de les aus nidificants a Europa.

Activitats relacionades amb l'estudi i conservació del nostre patrimoni natural
Respon
InfoNaturalista
Member
Entrades: 201
Membre des de: dv. maig 08, 2009 12:58 pm

Nou Projecte: Nou atles de les aus nidificants a Europa.

Entrada Autor: InfoNaturalista »

L'amic i company Jordi Muntaner assumeix la coordinació a Mallorca del Nou Atles de les aus nidificants a Europa i ens convida a participar-hi:



Han passat 30 anys des de que es va publicar el darrer Atles dels Aucells Nidificants d’Europa (Hagemeijer y Blair, 1997). Ja es hora de actualitzar les dades i per això, durant els pròxims quatre anys (2014 a 2017), es tornarà a fer un nou atles de les aus nidificants a Europa, molt més ambiciós, dirigit pel European Bir Census Counil (EBCC). Per informació del projecte europeu poder accedir entrant a http://www.ebcc.info/new-atlas.html (en anglés).
A Espanya SEO/BirdLife és la responsable del projecte. El GOB m’ha demanat encarregar-me de la coordinació a Mallorca i aprofito aquesta llista de correus d’ornitòlegs per enviar-vos a tots aquesta primera petició de col·laboració. Qualsevol forma de participació serà molt important i benvinguda. En principi, les dades de distribució dels nidificants s’han d’entregar en quadrícules UTM de 10x10 quilòmetres. Però també s’hauran d’obtenir dades quantitatives i semiquantitatives. La feina de camp s’ha de desenvolupar del 15 d’abril al 15 de juny, però, evidentmentm, es pot ampliar per moltes espècies que ja han començat a niar o que acaben més tard.
Les dades seran tractades, fonamentalment on line. Totes les persones que vulguin participar s’han de donar d’alta i accedir a l’informació aquí:
http://www.seguimientodeaves.org/AtlasRep/index11.php (utilitzar preferiblement el navegador Mozilla, si no Google Chrome). Aquí trobareu informació molt completa i detallada.
La meva feina, amés del treball de camp que de segur faré, consistirà en conèixer la metodologia, organitzar reunions de coordinació, resoldre tots els dubtes que puguin sorgir entre els participants, aconseguir la major cobertura de quadricules possible, que es facin els mostrejos quantitatius i semiquantitaius i que les dades recollides s’entreguin el més prest possible una vegada finalitzada la temporada de reproducció. També intentaré facilitar tota l’informació que sigui necessària així com eines auxiliars que estiguin al meu abast per ajudar fer la feina de camp alss participants.
Farem una xerrada sobre el tema per explicar-ho de primera mà, però en qualsevol cas, tot el que vulgui pot contactar amb jo mitjançant el correu-e jmuntaner.y@gmail.com o als números 971790921, 647348178 o 673903480.
Regularment aniré fent arribar a tots informació de com es va avançant en la distribució de quadricules (cobertura), feines de camp, espècies prioritàries, forma de resoldre els problemes que puguin sorgir, etc.
Rebeu una salutació,
Palma, 23 de març de 2014.
Jordi Muntaner
Respon