Dia 30 d'abril: Presentació del BIOATLES I l'ATLES D'AUS REPRODUCTORES

Activitats relacionades amb l'estudi i conservació del nostre patrimoni natural
Respon
InfoNaturalista
Member
Entrades: 201
Membre des de: dv. maig 08, 2009 12:58 pm

Dia 30 d'abril: Presentació del BIOATLES I l'ATLES D'AUS REPRODUCTORES

Entrada Autor: InfoNaturalista »

Hola a tothom,

DIMECRES dia 30 d'abril tenim dues Xerrades- Presentació al GOB a partir de les 20:00 hores

. La primera xerrada serà la presentació de les novetats del BIOATLES. El Bioatles, una important eina creada per la Conselleria de Medi Ambient, és un sistema d'informació geogràfica de la biodiversitat terrestre de les Illes Balears. Des dels seus inicis, l'any 2004, ha experimentat importants canvis que han fructificat en noves versions, el que ha permès adaptar-se a les creixents necessitats dels usuaris. Actualment compta amb 134.526 registres corresponents a 6991 espècies. El Bioatles es nodreix de les aportacions altruïstes d'un gran nombre de persones i actualment ja és una eina imprescindible en la gestió del patrimoni natural de les Illes Balears.

Aquesta xerrada constarà d'una introducció que anirà a càrrec d'en Joan Mayol i, seguidament, n' Ivan Ramos ens guiarà dins el programa per veure el seu funcionament de forma pràctica a més de mostrar-nos algunes dades interessants.

Seguidament se farà una segona xerrada, en aquest cas sobre el Atles d'aus reproductores a Europa que tot just acaba d'iniciar-se.

. La segona xerrada presentarà un nou projecte ornitològic d'una durada de quatre anys, L'ATLES D'AUS REPRODUCTORES. 30 anys després de la publicació de l’anterior atles, l’European Bird Census Council organitza un nou Atles destinat a actualitzar i millorar el coneixement de les espècies d’aucells reproductors al nostre continent, la seva distribució, densitats i evolució. El projecte, que està coordinat per la SEO a nivell estatal, es desenvoluparà durant 4 anys consecutius (2014-2017) i l’informació es recollirà en quadrícules UTM de 10 x 10 quilòmetres. En Jordi Muntaner, coordinador a Mallorca, ens mostrarà el funcionament d'aquest atles i de quina manera podem participar-hi tots.

Recordau, vos esperam dimecres dia 30 d'abril a partir de les 20 hores al local del GOB de Palma (C/Manuel Sanchis Guarner, 10). No falteu!
Respon