Pàgina 1 de 1
Abeurador, maig 2015
Publicat: dl. maig 04, 2015 8:13 pm
Autor: Maties Rebassa
Aquesta calorota fa que els migrants baixin com a desesperats als abeuradors. Avui dematí hi havia un moviment frenètic, a moments un no sabia a quin migrant mirar, ja que baixaven en petits grupets.
Els migrants observats han estat els següents (entre parèntesi el nombre màxim d'aus vistes a la vegada).
Phylloscopus trochilus (1)
Ph.sibilatrix (3)
Hippolais icterina (1)
Acrocephalus scirpaceus (1)
Sylvia communis (1)
S.borin (5)
Phoenicurus phoenicurus (1)
Ficedula hypoleuca (2)
Els nombre real de migrants és superior, clar. Per exemple, de P.trochilus al menys hi havia 2 exemplars de plomatge diferent, però no han coincidit mai a l'abeurador.
A destacar l'exemplar d'A.scirpaceus (a un pinar) i, evidentment, l'H.icterina.
Algunes imatges, primer del sibilatrix:
A continuació un trochilus molt pàl·lid (acredula? opinions?), del que mostr 2 imatges:
S.borin:
A.scirpaceus:
I H.icterina:
Salut!
Publicat: dt. maig 05, 2015 10:25 pm
Autor: toni soler
Bones Maties i resta de forers.
Avui de 18:30 a 20:30 a l,auberador de Na Corba (una finca situada devora de l,entrada de Galatzo) fins 19 especies , pero domes 2 migrants de pas : Ficedula hypoleuca i Phylloscopus trochilus.(el trochilus tambe molt pal.lid)
La sorpresa ha estat la presencia ,domes per uns segons ,d'un precios mascle de Sylvia Cantillans.( no he tengut temps ni de fer una foto )
A darrera hora els ocells es mostraban molt intranquils i de sobte ha comparegut un Martes Martes , ha begut i ha partit.
Salut !
Publicat: dt. maig 12, 2015 8:46 pm
Autor: toni soler
Ahir encara dos migrans al abeurador de Na Corba: 1ex. Sylvia borin i 1ex. Ficedula hypoleuca.
Salut !!
Publicat: dt. maig 12, 2015 10:12 pm
Autor: Juan J. Bazán
El domingo todavía un Sibilatrix en mi bebedero, dándose un buen baño; y vi dos más por el Pla de S,Evangelica en diferentes lugares. ¡Les gusta el sitio y aguantan aquí sin migrar!
Publicat: dc. maig 20, 2015 9:42 am
Autor: Maties Rebassa
Ahir em va sorprendre la presència d'un Acrocephalus schoenobaenus a la beurada.
La presència enguany de bosquetes icterines és espectacular. Aquests vents continuats de llevant les han desplaçat en massa cap a occident. Ahir en baixaren al menys 2 o 3 diferents.
També per aquell pinar altres espècies que no vaig aconseguir fotografiar (i en alguns casos ni veure, només escoltar): un oriol, un Phylloscopys bonelli i un Lanius collurio.
Encara hi ha migració!
Publicat: dc. maig 20, 2015 1:20 pm
Autor: Juan J. Bazán
Vaya nivelón de bebedero, Mat. Enhorabuena, y que fotos.
Publicat: ds. maig 23, 2015 6:52 pm
Autor: Juan J. Bazán
Hoy ha aparecido una especie nueva en el bebedero, que hace la número 45. Ha sido toda una sorpresa pues yo ni la había visto ni oído antes por S,Evangelica; no sé de donde habrá salido ésta. La cosa es que ha llegado y se ha dado un buen baño para luego desaparecer. Toda una novedad en el bebedero. Se trata de la Curruca balear, Sylvia baleárica, especie endémica que solo existe en las islas Baleares. Un lujo para mi charquita y un honor. Ahí van unas fotos y videos. Lástima que ha aparecido cuando la luz era más dura y desfavorable. Me ha llamado la atención que nadie había colgado antes un video de esta especie en la Internet Bird Collection.

Y tras el baño:
Y dos videos:
http://ibc.lynxeds.com/video/balearic-w ... aving-bath
http://ibc.lynxeds.com/video/balearic-w ... nking-pool
Saludos.
Juanjo.
Publicat: dl. maig 25, 2015 7:59 am
Autor: Maties Rebassa
Bravo, Juanjo! No paras.
Publicat: dt. maig 26, 2015 11:04 am
Autor: pepsunyer
Pareix una femella de l'any passat, tot i la mala llum. Per cert, extrany que no hagués comparagut fins ara, perquè les carritxeres són un hàbitat típic. Ja n'hi havia, però després de l'incendi tot ho serà, i se notarà en la densitat de la coallarga.
En el mascle crec que veuríem un dors i màscara més contrastats, un anell orbital encara més roig i cridaner, i les cames i base del bec més taronja.
Pep
Publicat: dv. juny 05, 2015 8:39 pm
Autor: Juan J. Bazán
El domingo 31, 14 especies bajaron a beber al bebedero. Todas habituales excepto una curruca mosquitera, interesante visita para estas fechas…y fugaz. Solo se dejó ver unos segundos y marchó.
Aparte de la mosquitera, lo más entretenido fue que dos especies habituales, pero también muy desconfiadas, bajaron a beber perdiendo su habitual timidez y dejándose fotografiar perfectamente, jilgueros, acompañados de muchos pollos, hasta 4 juntos llegaron a bajar, y un mirlo macho, que tan a gusto estaba que se dio un baño espectacular y ruidoso. Vamos, no había visto nunca a éste bañarse tan a gusto, y para recuerdo le hice este video. Ved que baño flamenco se marca el mirlaco, oyes.
http://ibc.lynxeds.com/video/common-bla ... aving-bath
Termino con un carbonero y con los papamoscas grises, siempre tan fotogénicos. Como veis hasta bajaron dos a bañarse a la vez.
Saludos.
Juanjo.